Gouds Dagblad | Marmoleum is duurzaam Dutch Design

Marmoleum is duurzaam Dutch Design

img
img
img
img

Marmoleum is puur natuurlijk en hét duurzame alternatief voor gietvloeren, betonachtige vloeren, laminaat en andere eigentijdse vloeren. Het is dé designvloer van nu en voor de toekomst. Arie van Vliet van de Goudse interieurwinkel Van Vliet Wonen, weet daar alles over te vertellen. 

Van nature duurzaam
“Bij Marmoleum zit duurzaamheid helemaal verankerd in het DNA”, zegt Arie van Vliet. “Dat was voor mij een reden om met dit materiaal te gaan werken. Het is echt een heel mooi product waar ik helemaal achter kan staan. Ik vind het dan ook ontzettend jammer dat veel mensen niet weten dat het een natuurlijk materiaal is, dat merk ik regelmatig, ook in mijn eigen omgeving. Eén van mijn doelen is om dat beeld recht te zetten."

Marmoleum wordt al sinds 1899 in de Zaanstreek gemaakt, volgens nagenoeg hetzelfde recept. De bestanddelen zijn lijnzaadolie, houtmeel, hars en vlas, aangevuld met zorgvuldig geselecteerde en milieuvriendelijke pigmenten. “Toch wordt vaak gedacht dat het een kunststof is, maar dat is dus absoluut niet het geval”, zo weerlegt Van Vliet. “Marmoleum is van nature duurzaam. Dat is voor onszelf overigens niet genoeg. We willen dat het hele bedrijf zo duurzaam mogelijk is, daar zijn we elke dag mee bezig.”

Is het een gietvloer? Is het beton? Het is Marmoleum!
"Marmoleum heeft ondanks de naam lang niet altijd een gemarmerde look", zo gaat Van Vliet verder. "Er is tal van andere dessins en ook volledig effen varianten, die qua uiterlijk nauwelijks te onderscheiden zijn van een moderne gietvloer. Het grote verschil zit van binnen: Marmoleum is een CO2 neutraal natuur-product dat zorgt voor een gezond leefklimaat in huis. Gietvloeren en betonachtige vloeren scoren juist heel slecht op duurzaamheid. Een ander pluspunt is dat Marmoleum eenvoudig te onderhouden en te repareren is, mocht er een beschadiging ontstaan. Marmoleum is dus gezond voor zowel je huis, de wereld als je portemonnee.”

Schoonheid op alle manieren
“Marmoleum ligt niet voor niets in talloze gebouwen waar gezondheid en welzijn voorop staan. De vloer is namelijk antibacterieel, makkelijk schoon te houden en ijzersterk. Omdat in openbare gebouwen vaak wordt gekozen voor een vloer die je niet zo snel in je eigen huis zou leggen, heeft Marmoleum bij sommige mensen een institutioneel imago. Dat is echt heel jammer, want de prachtige varianten die in hippe huizen liggen, die zie je natuurlijk niet. Gelukkig komen ze in onze showroom wél in beeld. Kom gerust eens bij ons kijken”, zo nodigt Van Vliet een ieder uit voor een informatief gesprek.

Dit item is aangeboden door Van Vliet Wonen

Van Vliet Wonen
Raam 75-77
2801 VJ Gouda
T (0182) 51 18 72
info@vanvlietwonen.nl
www.vanvlietwonen.nl

Showroom openingstijden:
di. 10.00 - 17.30 uur
do. 10.00 - 21.00 uur
za. 10.00 - 17.00 uur
wo., vrij. en ‘s avonds op afspraak.
BEL (0182) 51 18 72