Gouds Dagblad | Benieuwd naar het nieuwe wijkcentrum...?

Benieuwd naar het nieuwe wijkcentrum...?

mainImage

Afscheid nemen van de oude bibliotheek, benieuwd naar het nieuwe wijkcentrum … !?

De oude bibliotheek, naast winkelcentrum Bloemendaal, staat al een tijd leeg. Maar in mei, volgende maand, start de verbouwing en in januari 2020 opent het nieuwe wijkcentrum.

Ben je benieuwd hoe het nieuwe wijkcentrum er uit komt te zien? Welke voorzieningen er komen, hoe de nieuwe horeca wordt?

Op zaterdag 13 april is er van 14 tot 16u00 voor alle wijkbewoners een open dag.

Alle wijkbewoners kunnen dan komen kijken in de oude bibliotheek, nog vlak voor de verbouwing: je kunt de werktekeningen en plattegronden van de nieuwe indeling bekijken en kennismaken met de nieuwe gebruikers. En er zijn foto’s van de oude bibliotheek.

Er is voor alle bezoekers natuurlijk koffie en thee. En een hapje en een drankje, verzorgd door stichting Sasafit met Kaas & Couscous. Iedereen kan komen proeven.

Om 14u00 zal wethouder Corine Dijkstra de Open Dag starten. Zij zal dan onder meer een toelichting geven op de rol van het nieuwe wijkcentrum.

Er is ook een infostand voor een nieuwe collectieve wijkactie zonnepanelen en verduurzaming woningen, in samenwerking met de Energie Coöperatie Gouda en de WoonWijzerWinkel.

Veel zorginstellingen komen straks samen in dit pand. Dat biedt natuurlijk veel voordelen. Voor zowel de professionele partijen als voor de bezoekers. Wijkbewoners moeten makkelijk vragen kunnen stellen over zorg & welzijn in de wijk. U kunt kennismaken met de nieuwe gebruikers van het wijkcentrum zoals Kwadraad met onder andere de Formulierenbrigade, het Sociaal Team Jeugd & Volwassenen, de kinderbibliotheek en het uitleenpunt van de Bibliotheek Gouda, de GGD met het consultatiebureau en jeugdartsen, Gemiva-SVG, enzovoort.

Er is óók alle ruimte voor bestaande en nieuwe bewonersactiviteiten. Kookclubs, het Speelcafe, enzovoorts, er is veel mogelijk in het nieuwe multifunctionele pand. Ook aanwezig zijn Bewonersorganisatie/wijkteam Plaswijck (en Bloemendaal), het Bewonersplatform Gouda Noord, Buurt Bestuurt, de Energie Coöperatie Gouda, VervoersPuntGouda, ZorgPuntGouda en Huttenbouwdorp Noorderhout.

Heb jij ideeën voor het nieuwe wijkcentrum? Wil je een activiteit organiseren? Wil je straks meehelpen? Je kunt dat op de Open Dag natuurlijk kenbaar maken.

De open dag is informeel en de toegang is gratis. Het adres is Lekkenburg 1, de oude bibliotheek dus. En … voor alle bezoekers is er nog een aardige attentie.