Gouds Dagblad | Architectuurprijs-nominatie Spaardersbad

Architectuurprijs-nominatie Spaardersbad

mainImage

Het Spaardersbad door Mei architects and planners en White House Devolopment is dit jaar genomineerd voor de ARC19 Development Award. De andere twee genomineerden zijn Werk en Studiogebouw Imagewharf door Affaire d’Architecture en de transformatie van het kantoorgebouw Schubertsingel door Houben / Van Mierlo Architecten.
 
De ARC19 Development Award is de prijs voor het best ontwikkelde architectuurproject van 2018/2019. Doel is het bevorderen van de inzet van excellente architectuur in commerciële projectontwikkeling. De Award wil de tevens de dialoog tussen projectontwikkelaar en architect bevorderen om zo tot een hoogwaardige kwalitatieve gebouwde omgeving te komen. Voor deze Award zijn dit jaar 21 uiteenlopende projecten ingediend, variërend van hergebruik tot hoogbouw en multifunctionele ontwikkelingen.

Crisistijd
Aan de Van Itersonlaan in Gouda staat één van de laatste overgebleven, overdekte zwembaden uit de jaren dertig van Nederland: het Spaardersbad. Het zwembad dankt zijn naam aan de inwoners van Gouda die in de crisistijd geld bij elkaar spaarden voor een overdekt zwembad. Bij de transformatie van zwembad tot woongebouw met 6 unieke loftwoningen is uitgegaan van de schoonheid van het oorspronkelijke ontwerp en de rijke bouwgeschiedenis. Door intensieve samenwerking tussen ontwikkelaar en architect is het zwembassin bewaard gebleven: het dient nu als gemeenschappelijke binnentuin.

Zie ook www.dearchitect.nl/projecten/arc19-spaardersbad-unieke-loftwoningen-in-monumentaal-zwembad-gouda-mei-architects-and-planners