Gouds Dagblad | Zonnig en droog begin van de week

Zonnig en droog begin van de week

mainImage

Maandag is het droog en vrij zonnig, zo nu en dan passeren er vriendelijke stapelwolkjes door het Goudse luchtruim. Het centrum van een omvangrijk hogedrukgebied bevindt zich aan het eind van de ochtend precies boven Nederland. De luchtdruk kan met een voor Nederland berekende 1041,4 hPa (rond 11.00 uur in de ochtend) zelfs recordhoog worden voor de tweede decade van mei, het vorige record dateert uit 1943 (16 mei) met 1040,2 hPa.

De daglichtperiode startte koud met circa 2 graden Celsius in de Goudse regio. In de Krimpenerwaard kon het op waarnemingshoogte (1,50 meter) licht vriezen. Maandagmiddag is het met 14 graden Celsius als maximumtemperatuur nog steeds een graad of 3 kouder dan het langjarig gemiddelde door een frisse noordoostenwind (2 à 3 Beaufort).

Dinsdag, woensdag en donderdag blijft het zonnig, vrijdag is er veel bewolking. Met 16 graden Celsius is het dinsdag al een fractie warmer dan maandag. Woensdag en donderdag stijgt de maximumtemperatuur naar 18 graden Celsius. Vrijdag is het met circa 16 graden Celsius weer iets koeler. De wind waait op deze dagen uit oostelijke richtingen en is zwak tot matig, windkracht 2 à 3 Beaufort.

In het volgende weekend stijgt de kans op een bui aanzienlijk, maar met een graad of 21, een oostenwind en regelmatig zon is het zeer aangenaam.

Ook de eerste dagen na het volgende weekend ziet het er naar uit dat de warmte met 20+ers in de middagen aan blijft houden! De zon is dan vaak in het weerbeeld te zien en de kans op regen -en onweersbuien neemt verder toe!

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda