Gouds Dagblad | Zon schijnt uitbundig
mainImage

Zon schijnt uitbundig

31 maart 2020, 09:10 uur
Algemeen

Dinsdag wordt een droge dag en schijnt de zon uitbundig. Met maximaal 7 graden is het een graad of 4 te koud voor de tijd van het jaar. Normaal (langjarig gemiddelde) is de maximumtemperatuur eind maart circa 11 graden Celsius. De noordoostenwind is zwak tot matig, windkracht 2 à 3 Beaufort en blijft uit noordoostelijke richtingen waaien.

In de nacht naar woensdag gaat het onder een heldere hemel opnieuw licht vriezen. De minima liggen in de Goudse regio rond -1°C. Een groot deel van de nacht is er sprake van windstilte. Aan het eind van de nacht naar woensdag begint de bewolking toe te nemen.

Woensdag is er overdag veel bewolking boven het Groene Hart aanwezig, maar blijft het droog. Het wordt circa 10 graden Celsius bij een zwakke tot matige wind (2 à 3 Beaufort) uit het noordwesten.

Richting en tijdens het volgende weekend is het wisselend bewolkt en de kans op neerslag neemt geleidelijk toe. Vrijdag en zaterdag wordt het circa 11 graden Celsius. Vanaf volgende week zondag wordt het aanzienlijk warmer met maxima rond 15 graden Celsius. Begin volgende week waait de wind waarschijnlijk uit zuidelijke richtingen. Mogelijk klimt de temperatuur verder in de richting van 20 graden Celsius. 

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda