Gouds Dagblad | Zon en bewolking wisselen elkaar af

Zon en bewolking wisselen elkaar af

mainImage

Het weerbeeld is maandag erg divers met afwisselingen van zon en bewolking. Ook kan er van tijd tot tijd neerslag vallen. Wel neemt in de loop van de dag de wind af. Het wordt ongeveer 7 graden. 's Ochtends is het tamelijk grijs in en er valt lokaal wat regen. In de middag wisselen wolken en zon elkaar af, met lokaal nog een bui. Het wordt maximaal 6 of 7 graden. De noordwestenwind neemt later op de dag verder in kracht af. In de avond wordt het overwegend droog. In de nacht naar dinsdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en blijft het op de meeste plaatsen droog. De noordwestenwind neemt geleidelijk af en wordt zwak tot matig. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 5 graden langs de kust tot enkele graden boven het vriespunt in het (zuid)oosten. Tijdens langdurige opklaringen kan de temperatuur plaatselijk dalen tot rond het vriespunt. Ook dinsdag overdag is het wisselend bewolkt en kan landinwaarts wat lichte regen vallen. De west- tot noordwestenwind is zwak tot matig en de maxima liggen rond een graad of 8.

Maandag trekt in de ochtend een gebied met buiige regen van noord naar zuid over het Groene Hartgebied. De temperatuur ligt rond 6 graden en er waait een matige noordwestenwind (3 à 4 Beaufort).

Maandagmiddag is het droog met een mix van wolken en zon. Het wordt maximaal 8 graden Celsius, maar de doorstaande noordwestenwind houdt de gevoelstemperatuur op een graad of 4.

Maandagavond en in de nacht naar dinsdag is het wisselend bewolkt en droog. De minimumtemperatuur komt rond 2 graden Celsius uit. Tijdens een brede opklaring kan de temperatuur dalen tot rond het vriespunt. De wind waait maandagavond (3 Beaufort) uit het noordwesten, maar krimpt in de nacht naar dinsdag naar westelijke richtingen en zwakt af naar zwak, windkracht 2 Beaufort.

Dinsdag wordt een droge dag. Met veel geluk is er af en toe een kortstondige opklaring en daardoor ook enige ruimte voor de zon, maar de bewolking is zeer hardnekkig en weet meestentijds van geen wijken. Het wordt  om en nabij 8 graden Celsius in de Goudse regio. Er waait een matige wind (3 à 4 Beaufort) uit richtingen tussen zuidwest en west door de Goudse regio.

Woensdag zijn er uitgestrekte wolkenvelden en is de zon minder vaak te zien. Een groot deel van de tijd is het droog. Als er wat regen valt, gaat het om een regenbuitje met een lichte neerslagintensiteit. De maximumtemperatuur ligt rond 7 graden. De wind houdt zich rustig en is zwak tot matig (2 à 3 Beaufort) en waait uit zuidwestelijke richtingen.

Richting het weekend van 16/17 februari draait de wind naar het zuiden tot zuidoosten. Het is zonnig en het blijft droog. De middagtemperatuur laat door de zon een licht stijgende tendens zien. De maxima liggen veelal rond 11 graden Celsius. De nachten worden door de bredere opklaringen kouder met in het Groene hartgebied kans op lichte vorst. Door de grotere temperatuur-amplitude is er een vrij grote kans op mist(banken), zeker wanneer er ook nog eens nauwelijks wind is. Ook het vooruitzicht tijdens het volgende weekend laat droog weer zien met flinke zonnige perioden. Door de grote verschillen in nachttemperaturen en dagtemperaturen gaan we een flinke zaagtand in de temperatuurgrafiek zien.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda