Gouds Dagblad | Zon breekt door, hogere temperaturen...
mainImage

Zon breekt door, hogere temperaturen...

22 november 2019, 08:51 uur
Algemeen

De werkweek eindigt bewolkt met zeer lokaal kans op een paar druppels regen. De zon komt deze vrijdag wel vaker tevoorschijn dan in de laatste dagen, waardoor het iets warmer is. De temperatuur ligt om en nabij de 8 graden. In de ochtend trekken wolkenvelden over het land die met name in het oosten nog voor wat nattigheid kunnen zorgen. Elders blijft het droog. Vanuit het zuiden volgen er vervolgens opklaringen waarna er veel ruimte voor de zon komt. Het zachte herfstweer wordt vergezeld met een matige zuidoostenwind. Forenzen moeten zaterdagochtend oppassen voor gladheid op de wegen. Aan het einde van de nacht van vrijdag op zaterdag drijven vanuit Duitsland lichte regenbuien het land binnen. Vooralsnog gaat het weekend grijs van start.

Vrijdag is er evenals donderdag tamelijk veel bewolking, maar de zon laat zich ook regelmatig zien. In de loop van de dag wordt de bewolking massiever, maar het blijft droog. De wind waait uit het zuidoosten en is over het algemeen matig, windkracht 3 Beaufort. De temperatuur stijgt naar maximaal 9 graden Celsius in Gouda en de omliggende dorpen. Daarmee ligt de maximumtemperatuur een graad boven normaal voor de tijd van het jaar.

In het aankomend weekend blijft het ook over het algemeen droog, de kans op neerslag is klein. De bewolking is zaterdag hardnekkig, maar zondag schijnt de zon regelmatig. De temperatuur stijgt op beide dagen naar maximaal 9 graden Celsius. De wind waait op zaterdag uit oostelijke richtingen en is matig, windkracht 3 à 4 Beaufort. Zondag is de wind aanvankelijk oostelijk, maar ruimt in de loop van de dag naar zuidelijke richtingen. De windkracht is zondag 1 à 2 Beaufort (zwakke wind).

Na het aankomende weekend is het wisselvallig en zijn er perioden met regen of vallen er buien. De wind draait naar zuidwestelijke richtingen en daarmee wordt zachtere lucht naar onze regio aangevoerd. De maximumtemperatuur komt dan weer in de dubbele cijfers terecht. De middagtemperatuur komt rond 11 graden Celsius uit en daarmee is het zacht voor eind november.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda