Gouds Dagblad | Wil jij de nieuwe kinderburgemeester of wethouder van Gouda worden?

Wil jij de nieuwe kinderburgemeester of wethouder van Gouda worden?

mainImage
Wil jij de nieuwe kinderburgemeester of wethouder van Gouda worden?

Zit jij in groep 7 en wil je de nieuwe kinderburgemeester of wethouder van Gouda worden? Meld je dan aan...

Gouda heeft sinds 2014 een kinderburgemeester. Dieuwertje Kerkhoven was onze eerste Kinderburgemeester. In juni 2015 werd zij opgevolgd door Julie-Anne Conradi en in juni 2016 nam Yassine Mellah het van haar over. De huidige Kinderburgemeester van Gouda is Romaissa Magouh. Zij wordt ondersteund door haar wethouders Nando Stieltjes, Chris Elich, Noortje Otten, Christie Meijer en Quinne Crans.
Het ambt van kinderburgemeester is bijzonder leuk, maar ook best serieus. Als kinderburgemeester ben je bij belangrijke evenementen en bijzondere gebeurtenissen. Denk aan Gouda bij Kaarslicht, de ceremonie voor Dodenherdenking, de opening van de Kaasmarkt of de intocht van Sinterklaas. Vaak doe je dit samen met burgemeester Milo Schoenmaker. Bij andere gelegenheden is de kinderburgemeester zelf de hoofdpersoon. De kinderburgemeester wordt ondersteund door kinderwethouders. Deze krijgen ook een aantal van deze taken. De ambtsperiode van de kinderburgemeester en de wethouders duurt 1 jaar. Dit jaar is de verkiezing op woensdag 6 juni in de raadzaal van het Huis van de Stad.

Je aanmelding moet uiterlijk op 13 mei bij de Brede School binnen zijn. Je gebruikt hiervoor het aanmeldformulier op de website of de flyer die je via school ontvangen hebt. Belangrijk is ook dat je ouders/verzorgers het eens zijn met je aanmelding. Want zij zullen je ook gaan begeleiden naar alle activiteiten. En dat zijn er best veel.

Vertel de organisatie van de Brede School op het aanmeldformulier zoveel mogelijk over je leuke plannen en goede ideeën; wat zou jij graag willen dat er in Gouda voor kinderen verandert of zou moeten gebeuren?

Na een voorselectie worden uit alle aanmeldingen de 6 kandidaten met de beste ideeën geselecteerd. Die kandidaten worden dan uitgenodigd om tijdens de verkiezing op 6 juni een korte voordracht te houden voor alle kinderen van hun klas, hun (groot)ouders en de jury, om te vertellen waarom zij de nieuwe kinderburgemeester zouden moeten worden.

De kinderburgemeester wordt door een onafhankelijke jury van 3 volwassenen en 4 kinderen gekozen. De kinderen hebben dus uiteindelijk de doorslaggevende stem. Er kan er echter maar één winnen, maar geen nood, de andere kandidaten worden wethouder.

De verkiezing van de kinderburgemeester wordt ieder jaar georganiseerd door de Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gouda (SOG), Gemeente Gouda en Brede School Gouda.

Heb je nog vragen? Bel dan gerust naar de Brede School Gouda en vraag naar Anne-Marie Portiek of Monique Wetzer via 0182-527101 of mail naar kinderburgemeester@bsgouda.nl.

 

 


Foto: Digitaal Dagblad