Gouds Dagblad | Wie wint Veiligheidsprijs en 1000 euro?

Wie wint Veiligheidsprijs en 1000 euro?

mainImage

Dit jaar wordt voor het eerst aan een inwonersinitiatief dat actief heeft bijgedragen aan het vergroten van de veiligheid in de stad de Goudse Veiligheidsprijs uitgereikt. Dit onder de slogan 'Actieve bijdrage aan veiligheid verdient een prijs'. Donderdag 10 oktober wordt bekend wie de prijs van € 1.000 in ontvangst mag nemen. Dat gebeurt op van 20 tot 22u30 in Cultuurhuis Garenspinnerij in Gouda.

Blij met vrijwilligers
In Gouda zijn veel inwoners als vrijwilliger actief op het gebied van sociale veiligheid. De gemeente is daar erg blij mee want de veiligheidsaanpak in Gouda kan niet zonder inzet van de inwoners. En vanaf dit jaar wordt dat beloond met Goudse Veiligheidsprijs. Tijdens een veiligheidsavond in oktober bepalen de aanwezige inwoners welke inzending de veiligheidsprijs wint. De winnaar ontvangt € 1.000 om het project of initiatief verder uit te bouwen of te versterken.

Aan welke criteria moet het initiatief voldoen?
De gemeente is blij met elk initiatief op het gebied van veiligheid. Maar om initiatieven toch met elkaar te kunnen vergelijken, is er een aantal criteria waar het initiatief aan moet voldoen:

- Het project is gestart om de lokale sociale veiligheid te bevorderen en/of om bij te dragen aan een positieve veiligheidsbeleving;
- Er is sprake van een samenwerkingsverband van buurtbewoners (voor én door de buurt);
- Het project heeft een concreet resultaat opgeleverd;
- Het project bevat inspirerende elementen die ook elders toepasbaar zijn.

Bij de aanmelding wordt ook gevraagd wat de winnaar met het geld zou doen.

Aanmelden kan via www.maakgoudaveilig.nl