Gouds Dagblad | Wellicht wordt het even wit..

Wellicht wordt het even wit..

mainImage

Dinsdagavond en in de nacht naar woensdag trekt een gebied met talrijke buien over het Groene Hart. Bij deze buien kan opnieuw natte sneeuw worden waargenomen. Mogelijk wordt het zelfs even wit in onze regio. Het koelt af naar circa +1 graad Celsius. Aan de grond kan het licht vriezen met -1 graad Celsius. Er is kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. De wind krimpt in de avond van west naar zuidwest en neemt af naar matig, windkracht 3 à 4 Beaufort.

Woensdag wordt de koudste dag van de week met maxima van 6 graden Celsius. Dit is overigens de normale middagtemperatuur voor de tijd van het jaar. Het weerbeeld bestaat uit wolkenvelden, buien en zonnige perioden. Bij buien is wederom kans op hagel, onweer en natte sneeuw. De wind is overwegend matig, windkracht 3 à 4 Beaufort en ruimt in de loop van de dag van zuidwest naar noordwest.

Richting het weekend blijft het wisselvallig. Elke dag valt er neerslag en is de wind nadrukkelijk aanwezig. De temperatuur loopt tijdelijk op naar 10 graden Celsius op vrijdag en zaterdag. Daarna komt de temperatuur rond normale waarden van om en nabij 7 graden Celsius uit.

De meteorologische winter van 2019-2020 gaat als zeer zacht de boeken in met nauwelijks vorst.