Gouds Dagblad | Weer ‘Bib Gourmand Benelux’ voor Jean Marie

Weer ‘Bib Gourmand Benelux’ voor Jean Marie

mainImage
Jan Hartman van restaurant Jean Marie.

Het Goudse restaurant Jean Marie mag dit jaar ook weer pronken met een ‘Bib Gourmand Benelux’. Dat is een aanduiding voor restaurants die volgens de keurmeesters, inspecteurs van de Michelingids, een kwalitatief prima driegangenmenu aanbieden voor een bedrag onder de 37 euro.

,,We zijn ontzettend trots dat we ook dit jaar onze onderscheiding van Michelin hebben behouden, de Bib Gourmand! Mede mogelijk gemaakt door ons superteam die elke dag de volle 100% voor de gasten geeft! We willen ook graag alle gasten bedanken die ook ons afgelopen jaar hebben bezocht en iedereen die nog gaat komen. Hier blijven we het voor doen! Graag tot ziens bij ons in het restaurant!", zo reageren Jan en Marieke Hartman op het mooie culinaire nieuws.


De Bib Gourmand Benelux 2019 wordt samengesteld door culinair inspecteurs van Michelin. De inspecteurs hebben voor deze editie in totaal 313 restaurants in de Benelux onder de loep genomen, waarvan 134 in Nederland. Van die restaurants zijn er 18 die voor het eerst een ‘Bib’ hebben gekregen. ‘Bib’ is een afkorting van het wereldberoemde witte ‘bandenmannetje’ Bibendum, dat al ruim honderd jaar het beeldmerk van bandenmerk Michelin siert.

De Bib Gourmand is een predicaat, bedoeld voor kwaliteitsrestaurants die een driegangenmenu aanbieden onder de 37 euro en wordt daarom ook wel eens in de volksmond ‘de halve Michelinster’ genoemd. Zelf reppen de inspecteurs van de Michelin-gids van een ‘uitstekende prijs-kwaliteitverhouding’ bij deze eetgelegenheden.

Naast Jean Marie staan nog drie restaurants uit het Groene Hart in de nieuwste editie van de Bib Gourmand Benelux 2018. Het gaat om Bij Mette in Linschoten, De Schans in Montfoort en De Watergeus in Noorden.  Alle restaurants prijkten daar in de voorgaande jaren ook al in. Vorig jaar debuteerde Tante Kee uit Kaag. Nieuw dit jaar is het pas vier jaar jonge restaurant Plantage 87 in Oude Wetering.