Gouds Dagblad | We beginnen met zon, later kans op motregen

We beginnen met zon, later kans op motregen

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De donderdag begint op veel plaatsen met opklaringen en zon, maar vanuit het noordoosten neemt de bewolking snel toe. Later op de dag kan er lokaal een lichte regenbui vallen. Het wordt tussen de 13 en 17 graden. Vrijdag is het wisselend bewolkt, met kans op regen. Het wordt dan 15 tot 17 graden. In het weekend ligt de temperatuur hoger, met temperaturen rond de 22 graden. Wel is de kans op regen en onweer groter.

Donderdagochtend is het wisselend bewolkt en droog. In het Groene Hartgebied is er in de ochtend nog tamelijk veel zon.

Donderdagmiddag neemt de bewolking alsmaar verder toe. In het Groene Hart blijft het op de meeste plaatsen droog. Het wordt maximaal 17 graden Celsius in Gouda, in de omliggende dorpen liggen de maxima een graad lager. De wind waait uit het noordoosten en is matig, windkracht 3 Beaufort.

Donderdagavond is het overwegend bewolkt en valt er lokaal een beetje motregen in onze regio. De neerslaghoeveelheden stellen niet veel voor. In de nacht naar vrijdag valt er in het gehele Groene Hartgebied een kleine hoeveelheid regen. De minimumtemperatuur ligt rond 9 graden Celsius. De wind waait uit het noordoosten en is zwak tot matig, windkracht 2 à 3 Beaufort.

Vrijdag start geheel bewolkt en lokaal valt er een beetje lichte regen of motregen. In de middag komt er geleidelijk meer ruimte voor de zon, maar de kans op neerslag in een buiige variant blijft bestaan. Het wordt hooguit 15 graden Celsius in Gouda en omgeving. Mochten er lokaal brede opklaringen  passeren, dan kan de maximumtemperatuur lokaal een graad hoger uitvallen. In het Groene Hartgebied waait een matige oostenwind met een kracht van 3 op de schaal van Beaufort.

Zaterdag wordt een warme dag met maxima van 21 graden Celsius in de Goudse regio. De dag start met vrij veel zon, maar in de loop van de dag ontstaan stapelwolken (Cumulus Humilis). Deze stapelwolken worden steeds forser van opbouw (Cumulus Mediocris en Cumulus Congestus), enkele exemplaren zullen doorgroeien tot het buienstadium (Cumulonimbus of Towering Cumulus). Daarbij is een kleine kans op onweer. De wind is overwegend zwak, windkracht 1 à 2 Beaufort en komt uit richtingen tussen noordoost en zuidoost. Tijdens een mogelijke onweersbui kan de wind even flink uitschieten en zijn er ook windstoten te verwachten.

Zondag wordt de warmste dag van de week met maxima van circa 23 graden Celsius in Gouda. Het weerbeeld bestaat uit tamelijk veel zon in de ochtend en forse stapelwolken en buien in de middag. De buien zijn intensiever dan de zaterdag. De kans op onweersbuien is aanzienlijk groter dan zaterdag. De noordooster is matig, windkracht 3 Beaufort.

Volgende week is het wisselvallig met dagelijks kans op buien. De wind waait meestentijds uit het noordwesten en daardoor wordt het iets frisser dan in het aankomend weekend. De maxima liggen rond 18 graden Celsius. Een vrij normale maximumtemperatuur voor eind mei. 

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad