Gouds Dagblad | Vrijwilligerspenning voor Jet Krins, vrijwilligster Sint-Janskerk

Vrijwilligerspenning voor Jet Krins, vrijwilligster Sint-Janskerk

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Jet Krins- van Ghesel Grothe heeft donderdagmiddag 31 mei de vrijwilligerspenning van de stad Gouda ontvangen uit handen van wethouder Corine Dijkstra. Zij ontvangt de erepenning als waardering voor haar jarenlange en intensieve inzet bij de Stichting Goudse Sint-Jan.

Krins- van Ghesel Grothe is sinds 2007 actief in diverse functies binnen de Sint-Janskerk. Onder meer beheert zij het winkeltje en ontvangt bezoekers op de drukke maandagen en zaterdagen. Zij geeft uitleg over de Goudse Glazen. Ook werkt ze nieuwe mensen in. Ze houdt van aanpakken en creëerde onder meer een stilteruimte in de kerk. Vóór 2007 was ze actief bij Gouwestein en deed zij veel bezoekwerk aan ouderen.

De Stichting Goudse Sint-Jan (SGS) ontsluit de religieuze, culturele, esthetische en historische elementen in de Sint-Jan. Doel is dat iedere bezoeker de ruimte ervaart om zich aan het erfgoed te verbinden.

Vrijwilligerspenning
De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.


Foto: Digitaal Dagblad