Gouds Dagblad | Volgende week kans op Superhittegolf

Volgende week kans op Superhittegolf

mainImage

Het volgend weekend en de daaropvolgende maandag verlopen zonovergoten en heet met maxima rond 35 graden Celsius. Er is zelfs reële kans op een landelijk ”Superhittegolf”!

Woensdag draait de wind naar het zuiden en voert geleidelijk warmere lucht aan. Het is wisselend bewolkt met slechts een lokale bui en het wordt om en nabij 26 graden in de Goudse regio. De zuidwestenwind is overwegend matig, windkracht 3 Beaufort.

Het vooruitzicht voor donderdag en vrijdag laat zonnig en zeer warm/tropisch zomerweer zien. In het Groene Hartgebied komen de maxima donderdag rond de tropische waarde van 30 graden Celsius uit. Vrijdag loopt de temperatuur in de middag hoogstwaarschijnlijk op naar 33 graden Celsius. De naar zuidoost draaiende wind is (zeer) zwak, windkracht 1 à 2 Beaufort.

Het volgend weekend en de daaropvolgende maandag verlopen zonovergoten en heet met maxima rond 35 graden Celsius. Er is zelfs reële kans op een landelijk ”Superhittegolf”! Van een ”Superhittegolf” is sprake als het minstens vijf dagen op rij 30 graden of meer wordt, waarbij het kwik op drie dagen zelfs stijgt naar 35 graden of meer. De term is in het leven geroepen door Weeronline, om onderscheid te kunnen maken tussen 'gewone' en extreme hittegolven. De wind is (zeer) zwak, windkracht 1 à 2 Beaufort en waait overwegend uit richtingen tussen oost en zuid.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda