Gouds Dagblad | Vijf tuinideeën voor dit voorjaar

Vijf tuinideeën voor dit voorjaar

mainImage

De lente is de tijd om lekker aan de slag te gaan met je tuin. Nieuwe planten, wat verfrissende decoratie of een compleet nieuwe lay-out: het kan allemaal. Ben je op zoek naar wat inspiratie en wil je weten wat de laatste tuintrends zijn? Hier vind je vijf leuke tuinideeën op een rijtje.

Een border van siergras
Siergras is een ontzettend populaire plant die niet uit een moderne tuin weg te denken is. Deze planten zijn gemakkelijk te onderhouden, zien er speels uit en komen in allerlei kleuren. Doordat siergras wat ruig oogt, ziet het er het beste uit in een strakke border. Laat je een nieuwe tuin ontwerpen? Maak dan wat ruimte voor enkele kleine en grote borders die je vult met dit soort stijlvolle planten.

Een boom in een plantenpot
Je hebt geen groot stuk grond nodig wanneer je een boom wilt planten. Tegenwoordig is het trendy om een boom in een plantenpot te doen. Je hebt dan natuurlijk wel een grote pot of een border nodig. Bomen zoals de leilinde en magnolia zijn geschikt voor dit project. Weet je niet goed hoe je het beste een boom plant? Dan is het slim wanneer er naar een tuinman gezocht wordt, zodat hij de klus kan klaren.

Bohemian aankleding
De bohemian trend is helemaal in op dit moment. Laat je inspireren door deze stijl en kleed je tuin aan met lampionnen, tuinkleedjes en gezellige lichtjes. Ook felle kleuren en drukke prints horen stuk voor stuk bij deze trend thuis. Voorzie al je stoelen van kussentjes met gehaakte slopen en vergeet ook niet om hier en daar een leuk dekentje neer te leggen.

Duurzame verlichting
Wil jij je tuin wat sfeervoller maken met een gezellig lichtje hier en daar? Ga dan mee met de tijd en kies voor duurzame opties. Zo is er steeds meer tuinverlichting verkrijgbaar die op zonne-energie werkt. Dankzij kleine zonnepaneeltjes laden deze lampen zichzelf op en springen ze ook automatisch aan zodra de zon ondergaat. Handig, goed voor het milieu en bovendien ontzettend gezellig.

Fris je schutting op
Wanneer je een houten schutting hebt, is het voorjaar hét moment om deze op te knappen. Verwijder eerst alle groene aanslag en kies vervolgens een mooie beitskleur uit. Hiermee geef je je schutting een diepere tint, maar het is ook mogelijk om voor een speels kleurtje te gaan.


Foto: Ingezonden