Tegels eruit en groen erin! Dat is het doel van de campagne Grijs wordt Groen waarvoor burgemeester Verhoeve en wethouder Niezen woensdag 5 februari het startsein gaven. Zij deden dat in De Korte Akkeren. De campagne roept bewoners op om een groenidee in te dienen voor de eigen omgeving via www.gouda.nl/grijswordtgroen
Presentatie Grijs wordt groe in de Walvis met BM @PieterVerhoeve en wethouder @hildeniezen in #Gouda pic.twitter.com/AcNdBBlQg3
— RaymondAarsman1 🏳️🌈 (@RaymondAarsman1) February 5, 2020
De burgemeester en wethouder gingen aan als eerste aan de slag met een groenidee. In een nieuw plantsoen op de hoek G. Leeustraat / Walvisstraat plantten zij tulpenbollen, laag groen en een boom. Burgemeester Verhoeve leverde hieraan graag een bijdrage door bloemenbollen te planten die hij bij zijn installatie op 13 november 2019 cadeau kreeg. Zij kregen hulp van kinderen van kinderdagopvang De Petteflet en BSO Westervriend. Ook waren onder meer het Wijkteam en de Tuinambassadeurs aanwezig.
De wijk De Korte Akkeren is één van de minst groene wijken van Gouda. Daarom krijgen bewoners uit die wijk voorrang als zij een idee indienen om de straat groener te maken. Te beginnen met het nieuwe plantsoen op de hoek G. Leeustraat / Walvisstraat. Er gaat circa 10m2 tegels uit om plaats te maken voor nieuw groen.
Waarom Grijs wordt Groen
Gouda kent veel betrokken inwoners die zich hebben verenigd in initiatiefgroepen, stichtingen en andere organisaties. De gemeente is daar blij mee. Gouda heeft heel veel mensen met hele goede ideeën en we willen er nog meer. Met de site www.gouda.nl/grijswordtgroen wil de gemeente laagdrempelig ideeën vanuit de straat krijgen.
Werkwijze Grijs wordt Groen
Als iemand een idee indient om nieuw groen aan te leggen, neemt een medewerker contact op om het idee persoonlijk te bespreken op locatie. Met de informatie kijkt de medewerker intern wat mogelijk is (liggen er bijvoorbeeld kabels of leidingen). De houding van de gemeente is ‘ja, mits'. Als het ingediende idee niet mogelijk is, maar de locatie wel erg grijs, kijken gemeente en inwoner(s) samen naar wat er wel kan.