Gouds Dagblad | Vergoeding laptop/tablet voor basisschoolkinderen

Vergoeding laptop/tablet voor basisschoolkinderen

mainImage

Goudse kinderen die opgroeien in gezinnen met een laag inkomen, kunnen de kosten voor een laptop of tablet vergoed krijgen. In verband met het coronavirus geldt deze regeling tijdelijk ook voor kinderen op de basisschool. Zo heeft de gemeente Gouda donderdag bekend gemaakt.

Ouders/verzorgers kunnen de vergoeding voor een laptop of tablet voor hun kind op het vervolgonderwijs via het kindpakket aanvragen, eventueel met andere producten uit het kindpakket. Zie hiervoor de onderstaande link:

Kindpakket aanvragen

Vanaf heden geldt de tijdelijke maatregel voor tegemoetkoming in de aanschafkosten voor een laptop ook voor kinderen op de basisschool (in verband met coronacrisis). 

Door de sluiting van de scholen, krijgen meer kinderen thuis les. Scholen zijn verplicht om bij digitaal onderwijs hun leerlingen te helpen met een laptop of tablet. Heeft uw kind geen laptop maar wordt er wel via internet les gegeven, vraag dan eerst aan school of u een laptop kunt lenen.

Is er via school geen materiaal beschikbaar en heeft u een laag inkomen, dan kunt u een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de kosten van de aanschaf van een laptop. Voor kinderen op de middelbare school was dit al zo. De gemeente Gouda heeft deze regeling ook tijdelijk beschikbaar gemaakt voor kinderen op de basisschool. Deze regeling is ingesteld vanwege de schoolsluiting en uiterlijk geldig tot 1 juli 2020. U kunt de aanvraag indienen via bovenstaande knop 'kindpakket aanvragen'.