Gouds Dagblad | Veel wolken maar geen regen

Veel wolken maar geen regen

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar
De wolken hebben donderdag duidelijk de overhand. Het blijft droog en de thermometer geeft 5 graden aan. Op een grijze dag breiden de opklaringen zich langzaam uit. Vrijdag verandert er weinig aan het weerbeeld. In het weekend wordt het wat zachter en is er ook kans op wat regen.

Na de Kerstdagen van 2018 volgen nog enkele overwegend bewolkte dagen, maar blijft het door een hogedrukgebied in de buurt van Nederland droog met maxima van een graad of 7.

Alleen donderdag is het met een graad of 3 als maximumtemperatuur een stuk kouder.

Zondag 30 december valt er mogelijk enige tijd regen in de nacht en (vroege) ochtend, maar overdag is het wisselend bewolkt en waait er een zwakke westelijke wind (2 Beaufort).

Oudjaarsdag is het winderig en kan er aan het eind van de middag en aan het begin van de avond lichte (mot-)regen vallen. Na de passage van de regenzone neemt de wind sterk af naar zwak, windkracht 2 Beaufort.

Tijdens de Jaarwisseling is het waarschijnlijk licht -tot half bewolkt en bij een (zeer) zwakke noordwester (1 à 2 Beaufort) is het circa 5 graden Celsius. De kans op neerslag is tijdens de overgang van 2018 naar 2019 uiterst klein, maar niet geheel uitgesloten. Het blijft de eerste week van het nieuwe jaar (zeer) zacht winterweer met middagtemperaturen rond 9 graden Celsius! De nachten verlopen ook zeer zacht.Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad