Gouds Dagblad | Tussen de buien door schijnt ook de zon

Tussen de buien door schijnt ook de zon

mainImage

Donderdag schijnt soms de zon, maar vaak overheerst bewolking. In het binnenland ontstaan verspreid buien, mogelijk met een klap onweer. Het wordt daarbij 20 graden in het noordwesten tot 25 graden in het zuidoosten. De dag begint bewolkt met plaatselijk regen, vooral in het midden en noorden. In de loop van de middag wordt de bewolking van het zuidwesten uit dunner met vooral in het zuidwesten en zuiden enkele opklaringen. Er ontstaan wel stapelwolken die vooral verder landinwaarts kunnen uitgroeien tot enkele buien. In het oosten en noordoosten is onweer daarbij niet uitgesloten. In de nacht naar vrijdag zijn er enkele opklaringen. In de loop van de nacht neemt de bewolking van het westen uit toe en gaat het in het westen en noorden af en toe regenen.

Donderdag hebben we te maken met een buiig weertype. Er is in de middag zelfs kans op onweer. Tussen de buien door schijnt ook de zon regelmatig. In onze regio worden de meeste zonuren van Nederland verwacht. De zwakke zuidenwind (2 Beaufort) draait naar west en neemt toe naar matig, windkracht 3 Beaufort. De temperatuur stijgt naar een normale middagtemperatuur voor de tijd van het jaar. Het wordt circa 22 graden Celsius in de Goudse regio.

Vrijdag beginnen we de dag met een stralende zon. Geleidelijk komen er steeds meer stapelwolken, deze worden alsmaar forser van omvang en opbouw tot ontwikkeling. In de loop van de dag komt het mogelijk tot enkele stevige buien. Bij deze buien is onweer niet uitgesloten. De temperatuur stijgt opnieuw naar circa 22 graden Celsius. De westenwind is zwak tot matig, windkracht 2 à 3 Beaufort. Bij een eventuele onweersbui kan de wind even flink uithalen.

In het weekend blijft het in eerste instantie wisselvallig zomerweer. Zaterdag is het wisselend bewolkt met vooral in de ochtend en aan het begin van de middag enkele buien, mogelijk met onweer. Het wordt circa 21 graden Celsius. Zondag overheerst de bewolking, maar van tijd tot tijd schijnt ook de zon. Het blijft op zondag over het algemeen droog. De temperatuur stijgt in onze omgeving naar 20, plaatselijk 21 graden Celsius. De overwegend noordenwind is zwak tot matig, windkracht 2 à 3 Beaufort. Zaterdagmiddag kan de wind tijdelijk aantrekken naar matig, windkracht 4 Beaufort.

Begin volgende week zijn de neerslagkansen uitermate klein, ondanks dat bewolking zal blijven overheersen. De wind ruimt in de loop van de week van noord naar oost en is veelal (zeer) zwak, windkracht 1 à 2 Beaufort. De middagtemperatuur ligt rond normaal voor medio juli met maxima tussen de 20 en 25 graden.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda