Gouds Dagblad | Temperatuur daalt iets en kans op zon

Temperatuur daalt iets en kans op zon

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De temperatuur daalt woensdag iets ten opzichte van de voorgaande dagen. Het wordt maximaal 7 graden. De zon kan in de middag gaan schijnen, maar de kans op een bui blijft ook aanwezig. Waarschijnlijk verandert het weerbeeld donderdag en vrijdag nauwelijks.
Woensdag trekken er uitgestrekte wolkenvelden over het Groene Hartgebied, maar plaatselijk kan de zon ook even schijnen. Er is kans op een plaatselijke regenbui, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Woensdagmiddag zijn er meerder zonnige momenten, maar ook dan blijft de bewolking overheersend. Het wordt door een frisse noordenwind hooguit 6 graden Celsius. De kracht van de wind is matig, windkracht 4 Beaufort. Aan het eind van de middag neemt de wind in kracht af en wordt matig, windkracht 3 Beaufort.

Woensdagavond zijn er wolkenvelden, deze worden afgewisseld door opklaringen. In de nacht naar donderdag neemt de bewolking geleidelijk toe. In het Groene Hartgebied daalt de temperatuur naar een minimumwaarde van 3 graden Celsius. De wind is zwak, windkracht 2 Beaufort en waait uit richtingen tussen noordwest en noord.

Donderdag zijn er talrijke stapelwolken. Het blijft op de meeste plaatsen droog in het Groene Hart, Zeer lokaal is een licht regenbuitje niet helemaal uit te sluiten. Zo nu en dan is tussen de wolken de zon even te zien. Het is rustig weer met een zwakke, soms even matige wind  (2 à 3 Beaufort) waaiende uit het noorden tot noordwesten. Het wordt maximaal 7 graden Celsius in de Goudse regio. Daarmee is het een graad of 2 zachter dan normaal.

In de nacht naar vrijdag kan de temperatuur in het Groene Hart tot rond het vriespunt dalen en is er tijdens bredere opklaringen kans op licht vorst.

Vrijdag wordt het wederom 7 graden Celsius in de omgeving van Gouda. Een groot deel van de tijd is het bewolkt, maar droog. Later in de middag en vooral in de avond kan er nu en dan lichte regen vallen.

Het eerste weekend van 2019 verloopt tamelijk somber en vooral zaterdag kan het zo nu en dan licht regenen, maar ook zondag blijft het waarschijnlijk niet droog. De bewolking weet van geen wijken en de zon blijft zich hoogstwaarschijnlijk achter een dik wolkenpakket verschuilen.  De middagtemperatuur ligt in de Goudse regio rond 7 graden Celsius. ’s Nachts is het circa 5 graden Celsius.

Het vooruitzicht naar begin volgende week laat een monotoon anti-winters weerbeeld zien. Met 7 graden Celsius is het een graad of 2 zachter dan het langjarig gemiddelde. Daarbij is het meestal bewolkt en kan het periodiek regenen. De wind houdt zich over het algemeen rustig.Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad