Gouds Dagblad | Stratenmaker is toch echt een vak...

Stratenmaker is toch echt een vak...

mainImage

Nog even terug naar de werkzaamheden aan de Lange Tiendeweg enige tijd geleden. Dit voorjaar zijn diverse kabels en leidingen in de Korte en een deel van de Lange Tiendeweg in de binnenstad van Gouda vervangen. De straat lag open en is weer dicht. En wat blijkt: stratenmaker is toch echt een vak. Het achtergelaten straatwerk ziet er niet uit. 

Zo kwam citywatcher Karel Baarspul tot de ontdekking en conclusie: "Maar jongens, jongens, dit is toch geen weg dicht straten! Een wanprestatie! Oudere toeristen struikelden vanmorgen bijna over de scheve straat..."

Een scheve schaats dus van de stratenmakers. We vrezen dat de straat van Lange Tiendeweg toch weer even 'open' gaat...

En jawel hoor, na de werkzaamheden aan het riool en het gas in de Lange Tiendeweg is de weg zeer slecht dichtgestraat. Zo concluderen nu ook de gemeente en de aannemer.

"Er is overleg geweest met de gemeente en dit stuk Lange Tiendeweg wordt op dit punt na de bouwvak opnieuw gestraat...", zo liet Baarspul in de vakantie weten.

"Sinds gisteren is aannemer Van Doorn Geldermalsen bezig het straatwerk te herstellen, te beginnen op de Korte Tiendeweg. Volgens een brief die alle bewoners en ondernemers hebben gekregen duurt de klus ongeveer 10 dagen...", weet Baarspul.


Foto: Karel Baarspul