Gouds Dagblad | Regelmatig valt er nattigheid

Regelmatig valt er nattigheid

mainImage
Regelmatig valt er nattigheid

Aan het begin van de avond trekken vanuit het zuidwesten pittige buien het Groene Hartgebied binnen. In de tweede helft van de avond en in de nacht naar donderdag trekken de actiefste buien in noordoostelijke richting weg, maar helemaal droog wordt het niet. Regelmatig valt er nog nattigheid, hetzij met een lichte intensiteit. De wind is zuidwestelijk en matig (3 tot 4 Beaufort) en de temperatuur daalt naar om en nabij 7 graden Celsius.

Donderdag draait/ruimt de wind naar het noordwesten en is overwegend matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort. In het Reeuwijkse plassengebied en in de Krimpenerwaard kan de wind nu en dan even aantrekken tot vrij krachtig, windkracht 5 Beaufort. De dag begint geheel bewolkt en er vallen enkele lichte regenbuien in de Goudse regio.

In de eerste helft van de middag arriveren de eerste opklaringen, deze worden in de loop van de middag steeds breder. De zon is dan vaak aanwezig in het regionale weerbeeld. Met maximaal 9 graden Celsius is het een stuk frisser dan voorgaande dagen. In de avond is het vrijwel onbewolkt en daalt de temperatuur richting +2 graden Celsius aan het eind van de avond. De wind neemt in de loop van de middag sterk af, in de avonduren staat er nauwelijks wind.

Vrijdag wordt een prachtige lentedag. In de vroege ochtend is het koud met temperaturen rond het  vriespunt. De zon schijnt uitbundig en het warmt snel op. In de middag wordt het maximaal 15 graden Celsius. Er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind (2 tot 3 Beaufort).

In het komend weekend wordt het flink warmer, de eerste warme dagen van 2018 worden waarschijnlijk geregistreerd. Met een maximumtemperatuur van 20 graden Celsius of hoger mag men spreken van een warme dag. In de Goudse regio wordt het zaterdag 20 of 21 graden Celsius. Normaal wordt het begin april maximaal 11 graden Celsius. Zondag verloopt een fractie frisser met een maximumtemperatuur van 19 of 20 graden Celsius.

Zaterdag verloopt waarschijnlijk overal droog met veel zon. Soms trekt er een wolkenveld over het Groene Hartgebied, maar deze zijn niet omvangrijk. De wind waait matig (3 tot 4 Beaufort) uit het zuidoosten. Zaterdagavond neemt de bewolking geleidelijk toe. Zondag heeft de bewolking een overheersend karakter, maar blijft het eveneens droog. De wind ruimt naar het zuidwesten en neemt af naar zeer zwak, windkracht 1 Beaufort.

Na het weekend is het wisselend bewolkt met een afwisseling van wolkenvelden, zon en soms een bui. De natuur kan dan flink tot bloei komen door het groeizame weer. De temperaturen zijn aangenaam en liggen over het algemeen tussen 15 en 18 graden Celsius!

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad