Gouds Dagblad | Sluierbewolking en periodes met zon
mainImage

Sluierbewolking en periodes met zon

23 november 2019, 10:08 uur
Algemeen

Sluierbewolking en periodes met zon wisselen elkaar vandaag af. Het weekend gaat bewolkt en met een enkele regenbui van start. Later op de middag klaart het iets op. Het wordt maximaal 8 graden. Met name het zuidwesten van het land krijgt te maken met lichte regenval. In die regio blijft het langere tijd bewolkt, waardoor de maximumtemperatuur daar waarschijnlijk lager zal zijn. In de loop van de dag trekt een groot deel van de bewolking weg en blijft slechts wat sluierbewolking achter. De zon krijgt daardoor meer ruimte om tevoorschijn te komen. Langs de kust en boven het IJsselmeer waait een vrij krachtige wind. Ook het Waddengebied krijgt te maken met een krachtige wind. Elders in het land is het vrijwel windstil. In de nacht van zaterdag op zondag neemt de bewolking weer toe en kan het gaan vriezen. De gladheid op de wegen lijkt als gevolg van de geringe regenval mee te gaan vallen.

In het weekend blijft het over het algemeen droog, de kans op neerslag is klein. De bewolking is zaterdag hardnekkig, maar zondag schijnt de zon regelmatig. De temperatuur stijgt op beide dagen naar maximaal 9 graden Celsius. De wind waait op zaterdag uit oostelijke richtingen en is matig, windkracht 3 à 4 Beaufort. Zondag is de wind aanvankelijk oostelijk, maar ruimt in de loop van de dag naar zuidelijke richtingen. De windkracht is zondag 1 à 2 Beaufort (zwakke wind).

Na het aankomende weekend is het wisselvallig en zijn er perioden met regen of vallen er buien. De wind draait naar zuidwestelijke richtingen en daarmee wordt zachtere lucht naar onze regio aangevoerd. De maximumtemperatuur komt dan weer in de dubbele cijfers terecht. De middagtemperatuur komt rond 11 graden Celsius uit en daarmee is het zacht voor eind november.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda