Gouds Dagblad | Rolstoelers lopen vast in Steinse Groen

Rolstoelers lopen vast in Steinse Groen

mainImage

Park Steinse groen is recentelijk onderhanden genomen en opgeknapt. Maar voor sommige gebruikers is het 'opgeknapt' tussen aanhalingstekens. Sommige paden zijn immers belegd met grove en grote steentjes. En daar komt iemand met een rolstoel of scootmobiel niet overheen en doorheen.

Zoals Henny van Dam-De Boer. "Ik woon in Gouda Goverwelle en ben sinds kort afhankelijk van een scootmobiel. Ik ben positief ingesteld, ondanks mijn primair progressieve MS. Ik kom heel graag buiten met mijn camera en ik geniet van de natuur dichtbij huis. Nu is het park hier in de buurt, Steinse groen, pas 'opgeknapt', waarbij sommige paden zijn belegd met steentjes. Maar wel zulke steentjes waar iemand met een rolstoel niet overheen kan. Ik kan er met mijn scootmobiel dan wel overheen, maar het lokt enorme pijnlijke spasmes in mijn been op. Ik heb het al aangegeven bij de gemeente. En meer mensen die hier in de buurt wonen. Het betekent dat ik de ene helft van het park kan nemen. Maar in plaats van het rondje park, moet ik hierdoor dezelfde weg terug...."

"Teleurstellend en onbegrijpelijk dat niet is gekozen voor gewoon zand of schelpjes...", zo gaat Henny verder. "De gemeente zegt dat het wel inzakt. Maar dat is simpelweg niet waar...  Verder krijgen we bij de gemeente Gouda geen gehoor..."