Gouds Dagblad | Plantsoenen en tuinen klaargemaakt voor voorjaar

Plantsoenen en tuinen klaargemaakt voor voorjaar

mainImage
Plantsoenen en tuinen worden al klaargemaakt voor het voorjaar

De plantsoenen van de gemeente worden deze winterperiode weer gesnoeid om klaar te zijn voor het voorjaar. En ook bij menig Gouwenaar wordt er hard gewerkt in de tuin. Het is er ook heerlijk fris weer voor. Door oude en dode takken te verwijderen krijgen de planten weer ruimte en zonlicht om te kunnen groeien en bloeien. Zo blijven de planten gezond en leven ze langer.

Voor sommige planten is het ‘t beste om eens in de zoveel jaar al het oude, dode hout te snoeien. Daarbij wordt alles van de plant tot 20-30 cm boven de grond gesnoeid. Dat ziet er in het begin wat kaal uit, maar al snel gaan deze planten weer groeien en krijgen ze allemaal nieuwe en gezonde takken.

Bij het snoeien is er niet alleen aandacht voor de planten zelf, maar ook voor vogels en andere dieren die in de struiken leven. Dat is één van de redenen om in de winter te snoeien. De vogels zijn dan nog niet begonnen met het bouwen van een nest; tijdens een zachte winter beginnen ze daar soms eerder mee. Daarom controleert de gemeente altijd vlak voordat er begonnen wordt of er vogels in de struiken aan het nestelen zijn. Is dat het geval, dan snoeien ze niet.


Foto: Digitaal Dagblad