Gouds Dagblad | Online veiling weesboten bewaarhaven Gouda

Online veiling weesboten bewaarhaven Gouda

mainImage

Bootveiling.com heeft de opdracht van de Provincie Zuid-Holland gekregen om weesbootjes een tweede leven te geven.

Jaarlijks worden er boten aangetroffen waarvan de eigenaar niet bekend is of die niet meer worden opgehaald uit de bewaarhaven. Deze worden na 13 weken bewaarneming middels een online veiling verkocht.

Bootveiling.com heeft opdracht gekregen om te zorgen dat weer twee boten in de vaart genomen worden. Er worden twee verschillende type zeilboten aangeboden. De schepen zijn afkomstig uit de regionale wateren en liggen thans opgeslagen in bewaarhaven van Gouda.

Startprijs
De boten hebben wel wat aandacht nodig, maar daar is de startprijs ook naar. Alle boten starten met een laag openingsbod en worden onder voorbehoud van gunning verkocht aan de hoogste bieders. Op dit moment kan je voor € 25,- plus veilingkosten al bieden op een zeilboot en varen de aankomende zomer. Een mooie kans voor iedereen die betaalbaar wil varen dit seizoen.

De veiling is voetstoots en in de staat waarin het zich bevind. De koper zal zelf moeten zorgen voor het ophalen na gunning.

Registatie op de website van Bootveiling is altijd gratis en iedereen kan meebieden.

De veiling sluit op maandagavond 13 mei april 2019 vanaf 20u00.

Ophalen na gunning is op afspraak binnen 7 dagen na de veiling.

Bootveiling.com willen op deze positieve wijze bijdrage aan duurzaam beheer van de vaarwegen. Door een veiling te organiseren, worden boten weer in de vaart genomen en krijgen ze een tweede kans.

Alle informatie is te vinden op www.bootveiling.com. 

Ook een boot kopen of verkopen?
Iedereen kan een boot kopen of verkopen via bootveiling.com. Bootveiling verzorgt sinds 2005 voor een transparant verkoopproces tussen kopers en verkopers waardoor er voor het juiste bedrag een boot verkocht kan worden. Via de maandelijkse veilingen voor instanties zoals gemeente, waterschap, provincie en jachthavens  worden diverse budget / weesboten aangeboden waar met name de startende vaarders veel plezier kunnen hebben.

Startbedragen van € 25,- zijn geen uitzondering en daarna bepalen de bieders de uiteindelijke marktwaarde van elke boot. Daarnaast worden in de reguliere maandveilingen allerhande boten verkocht variërende van woonschepen, speedboten,  sloepen, zeilschepen en werkboten. Vaak wordt de veiling ingezet als de boot reeds geruime tijd te koop ligt en de kosten door blijven gaan. Circa 85% van de boten wordt door Bootveiling.com verkocht binnen 2 maanden. Door je aan te melden voor de online nieuwsbrief word je van al het aanbod op de hoogte gehouden. Indien je zelf overweegt je boot te verkopen, kun je deze vrijblijvende aanmelden waarna Bootveiling contact met je opneemt over de verkoopkansen en het vervolgtraject.

De doelstelling van bootveiling.com is te zorgen dat de vaart er weer in komt letter en figuurlijk. Via de website van Bootveiling.com is alles rustig na te lezen en kun je het diverse aanbod zien.


Foto: Bootveiling.com