Gouds Dagblad | NPO: zorgen om tv-producties voor 2021
mainImage

NPO: zorgen om tv-producties voor 2021

NPO-televisiedirecteur Frans Klein.
22 mei 2020, 18:31 uur
Algemeen

NPO-televisiedirecteur Frans Klein begint zich langzamerhand zorgen te maken over de programmering van volgend jaar. Door de coronacrisis liggen veel opnames stil en kunnen sommige succesprogramma's mogelijk niet terugkeren, zegt Klein in de YouTube-serie Media in Crisistijd van Beeld en Geluid. Hij spreekt daarin met presentator Harm Edens.

Voor dit najaar ziet Klein vooralsnog weinig problemen. "Over het najaar maak ik me geen grote zorgen", aldus de NPO-baas. Volgens hem liggen veel programma's al klaar. "Dat geldt ook voor fictie. Dus daar zijn de zorgen niet zo groot."

"Ik maak me meer zorgen om 2021. Als de maatregelingen restrictief blijven, dan kunnen we bepaalde producties niet maken", stelt Klein. Dat geldt volgens hem niet alleen voor drama maar ook voor groot amusement. "Voor zover we dat nog hebben. Dat wordt ingewikkeld."

Voor de NPO wordt het bovendien aftasten waar wel en geen publiek bij kan zitten. "We zullen heel erg maatwerk moeten doen en kijken wat werkt met publiek en waar kunnen we zonder."


Door: ANP | Foto: ANP