Gouds Dagblad | Nieuwe route Gouda Gastvrij tijdens Kaarsjesavond

Nieuwe route Gouda Gastvrij tijdens Kaarsjesavond

mainImage

De 64ste editie van Gouda bij Kaarslicht staat voor vrijdag 13 december op het programma. Net zoals vorig jaar heeft de organisatie themaroutes samengesteld zodat een ieder makkelijker een keuze kan maken uit het omvangrijke programma van de dag. Nieuw dit jaar is de themaroute Gouda Gastvrij. Op deze route kunnen bezoekers aan Kaarsjesavond een aantal prachtige plekjes in Gouda ontdekken, waar in een bijzondere sfeer mooie optredens plaatsvinden.

Een nieuwe route is toegevoegd aan de reeds bestaande routes door de binnenstad van Gouda tijdens Gouda bij Kaarslicht. Bewoners van de Clarissenhof, Looierspoort/Arie Kerssensteegje, Achter de Vismarkt/Vissteeg en de tuin van het Vroeshuis zijn gastheer/gastvrouw van deze route. Elke locatie is sfeervol aangekleed en er is ’s middags en ’s avonds live-music. Op deze manier wil de organisatie van Gouda bij Kaarslicht met de bewoners, bezoekers verleiden om de fraaie binnenstad van Gouda op een andere manier te ontdekken.

Via onbekende poortjes, steegjes, bruggetjes en poorten komt de stad tot leven in een feeërieke omgeving. Het mooiste is om via de Nieuwe Haven - ingang Clarissenhof - te beginnen.

Route Gouda Gastvrij
Clarissenhof. De bewoners van dit stukje Gouda heten je van harte welkom rondom het pleintje midden in dit hofje waar oud en nieuw mooi samen gaan. Het duo Czech this! zorgt voor een aangename muzikale reis langs uiteenlopende genres. Tijden: 15u30-17u45 en 20u15-22u00.

Looierspoort/Arie Kerssensteegje. Verstopt tussen de Turfmarkt en de Lange Groenendaal ligt dit verborgen speeltuintje. Alleen toegankelijk via het steegje langs de Spiegeltent en de Looierspoort; via een mini-stadstuin kom je op de deze intrigerende plek waarbij WUM, o.l.v. zanger-gitarist Wim Uljee, jouw muzikale gastheer is. Tijden: 15u30-17u45 en 20u15-22u00.

Achter de Vismarkt/Vissteeg. De bewoners van de mooiste straten van de Goudse binnenstad zien je graag genieten rondom het minipodium Goudkistje XL met de populaire Goudse groep: Tribute. Stevige klassiekers in een informeel akoestisch jasje. Tijden: 15u30–17u45 en 20u15–22u00.

Tuin Willem Vroessenhof. Niet onbekend, maar juist een van de publieksfavorieten! Gedurende de hele middag en avond zijn de Carols by Candlelight, vijf dames en vijf heren, te horen in en rond deze prachtige gastvrije tuin. Tijden: 15-22u00.