Gouds Dagblad | MKHNHT! geeft er een draai aan...

MKHNHT! geeft er een draai aan...

mainImage

"Laat mijn boek graag aan de hele stad zien! Op plekjes waar ik mijn plaatjes ooit vond. Hier sta ik aan de voet van het Huis van de Stad. Ik heb er letterlijk mijn ‘draai’ aan gegeven... Dat is voor mij #DubbelgenietenvanGouda!", zo twitter Maaike Hoonhout.  

‘Dubbel genieten van Gouda'
‘Dubbel genieten van Gouda’ by MKHNHT! is het EXPOBOEK van Maaike Hoonhout, een speciale uitgave met meer dan 250 foto’s die Maaike de afgelopen jaren in en rond Gouda vond.

Op het omslag staat de kleurrijke collage van de Goudse Welkomstmuur. Het is 5 jaar geleden dat Maaike de ontwerpwedstrijd won en haar ontwerp hangt dus ook al bijna zo lang als ‘kleurrijk welkom’ op het station van Gouda. Maaike wilde dat de Welkomstmuur ook op papier te bewonderen is. En dat kan in haar nieuwste boek ‘Dubbel genieten van Gouda’.

Maaike over de titel: “Veel van mijn foto’s zijn van spiegelende wateroppervlakten die je letterlijk dubbel laten genieten. Maar mijn WasteFaces, gezichten en een oog gemaakt van afvalmaterialen, zijn ook een manier van dubbel genieten: Eerst het ontbijtje eten en daarna van het afval een kunstwerk maken! En als je elkaar kunt inspireren is dat ook dubbel genieten: In mijn boek staan een aantal gedichten die geschreven zijn door de Goudse dichters Chris Bellekom, Klara Smeets en Rob Haster.“

Eerste exemplaar
Op zaterdag 18 mei startte de verkoop van fotoboek ‘Dubbel genieten van Gouda’ bij boekhandel Verkaaik. Maaike wasl daar aanwezig om te vertellen over haar boek. Daarbij werd niet traditiegetrouw een eerste exemplaar overhandigd, want met dat exemplaar heeft Maaike een andere bedoeling: “Ik wil mijn boek laten zien aan de héle stad. Dat ga ik letterlijk doen door met mijn boek onder mijn arm naar de plek te gaan waar ik het plaatje ooit vond. Eigenlijk is dit ook wéér een vorm van dubbel genieten!” Welke bestemming dit eerste exemplaar ná deze reis door Gouda krijgt, denkt zij onderweg te ontdekken. De tocht door Gouda is te volgen via social media: Facebook @DubbelgenietenvanGouda en Twitter & Instagram @MKHNHT.

Exclusieve uitgave
Deze hardcover uitgave heeft een genummerde oplage van 100 stuks, elke exemplaar heeft een eigen nummer van 1 tot 100. In het boek zit ook een ansichtkaart en een foto geplakt. Plus één voucher voor twee personen om samen met Maaike Hoonhout op pad te gaan langs één van de ‘Paadjes met Plaatjes’.

 

 

 

 


Foto: Maaike Hoonhout