Gouds Dagblad | Mijn plek in Gouda

Mijn plek in Gouda

mainImage

'Mijn plek in Gouda' is een nieuwe rubriek van het Gouds Dagblad naar het idee en in samen- en wisselwerking met fotograaf/projectmaker Hermen Buurman.

Fotograaf en filmer Buurman is al even bezig met de reeks beelden van inwoners die gefotografeerd zijn op 'Mijn plek in Gouda'. 

De zesde persoon in beeld in onze reeks is Hans Convent.

Het Houtmansplantsoen
Hans Convent loopt elke dag met Pep & Toute zijn rondje door de binnenstad. Zijn plek is het Houtmansplantsoen. Een plek met veel groen en aangename koelte onder de bomen met de hitte van de afgelopen zomermaanden. Maar in de maanden met de 'ber' erin, is Convent er ook graag met zijn hondjes te vinden. 

Mijn plek in Gouda
Gouda is rijk aan, van en met mooie bezienswaardige plekken. De kaasstad loopt er van over. Van monumentale panden tot mooie bruggetjes, standbeelden, parken, straten, poortjes, steegjes, grachten en pleinen.

Daarnaast zijn we gezegend met fraaie gebouwen, zaken en gelegenheden: kerken, cultuurhuizen en tempels, cafés, restaurants, winkels, ondernemingen.

Mooie plekjes in Gouda die voor iedereen gelden. Maar er zijn ook mooie plekjes die voor een ieder van ons afzonderlijk bijzonder en/of emotioneel zijn. Een plek waar we iets moois hebben beleefd of waaraan een mooie herinnering kleeft.

Al met al zijn er heel veel mooie plekken in Gouda. Veel te veel om allemaal zelf te ontdekken.

Dat bracht fotograaf en filmer Hermen Buurman op het luminueze idee om er een serie van te maken en de Gouwenaar zelf naar zijn of haar favoriete plekje in Gouda te vragen. En daar uiteraard weer een foto van te maken.

Wat is jouw plek in Gouda?
Laat het ons weten: image@hermenbuurman.nl

Zie ook www.hermenbuurmanfotografie.nl


Foto: Hermen Buurman