Gouds Dagblad | Mijn plek in Gouda

Mijn plek in Gouda

mainImage

'Mijn plek in Gouda' is een rubriek van het Gouds Dagblad naar het idee en in samen- en wisselwerking met de Goudse fotograaf/projectmaker Hermen Buurman.

Fotograaf en filmer Buurman is al even bezig met de reeks beelden van inwoners die gefotografeerd zijn op 'Mijn plek in Gouda'. 

De 52-ste persoon in beeld in onze reeks is Hedi Jonker.

Buurttuin De Mammoet
Ook tijdens de coronacrises geniet ze dagelijks van de zon in de buurttuin De Mammoet. Met buurtbewoners toverden ze in 2015 dit stukje openbaar groen om tot een duurzame buurttuin. Het doel was er biologische groenten en bloemen telen en er een ontmoetingsplaats van te maken.

De buurtbewoners ruilen plantjes en delen groenten, drinken er koffie en vertellen elkaar verhalen. De kinderen spelen er verstoppertje, leren er fietsen en hebben er sinds kort ook stukje tuin. Tijdens de zomerhitte zoekt ze verkoeling onder het lommer van de bomen. In het voorjaar vindt ze een plek uit de wind en laat ze zich koesteren door de zon op ons zonnig terras. ‘Ik had nooit bedacht dat het zo’n unieke plek zou worden in onze buurt", aldus Heidi Jonker.

Dit plekje is haar zo dierbaar want haar hele ziel en zaligheid zit hier in. In het kader van “Groen moet je Doen”, beleefde ze samen met buurtbewoners veel plezier aan het ontwikkelen van dit unieke stukje openbaar gebied.

Mijn plek in Gouda
Gouda is rijk aan, van en met mooie bezienswaardige plekken. De kaasstad loopt er van over. Van monumentale panden tot mooie bruggetjes, standbeelden, parken, straten, poortjes, steegjes, grachten en pleinen.

Daarnaast zijn we gezegend met fraaie gebouwen, zaken en gelegenheden: kerken, cultuurhuizen en tempels, cafés, restaurants, winkels, ondernemingen.

Mooie plekjes in Gouda die voor iedereen gelden. Maar er zijn ook mooie plekjes die voor een ieder van ons afzonderlijk bijzonder en/of emotioneel zijn. Een plek waar we iets moois hebben beleefd of waaraan een mooie herinnering kleeft.

Al met al zijn er heel veel mooie plekken in Gouda. Veel te veel om allemaal zelf te ontdekken.

Dat bracht fotograaf en filmer Hermen Buurman op het luminueze idee om er een serie van te maken en de Gouwenaar zelf naar zijn of haar favoriete plekje in Gouda te vragen. En daar uiteraard weer een foto van te maken.

Wat is jouw plek in Gouda?
Laat het ons weten: image@hermenbuurman.nl

Zie ook www.hermenbuurmanfotografie.nl

 


Foto: Hermen Buurman Fotografie