Gouds Dagblad | Mijn plek in Gouda

Mijn plek in Gouda

mainImage

'Mijn plek in Gouda' is een rubriek van het Gouds Dagblad naar het idee en in samen- en wisselwerking met de Goudse fotograaf/projectmaker Hermen Buurman.

Fotograaf en filmer Buurman is al even bezig met de reeks beelden van inwoners die gefotografeerd zijn op 'Mijn plek in Gouda'. 

De 33-ste persoon in beeld in onze reeks is Ronald van Rossum

De Sacramentskerk
De Sacramentskerk in de wijk Korte Akkeren is sinds 1932 het middelpunt van de wijk. Naast de kerk, werd ook een klooster gebouwd. De broeders behoorden tot de orde der Franciscanen.

De kerk en parochie was een ontmoetingsplek voor Ronald van Rossum en zijn familie. Hij is in deze kerk ook gedoopt. Het gebouw heeft tot 2005 als kerk dienst gedaan en vanaf 2007 heeft het de functie van gezondheidscentrum. Het klooster ernaast doet nu dienst als drugsopvang. Voor Ronald blijft dit een bijzondere plek in de wijk Korte Akkeren.

Mijn plek in Gouda
Gouda is rijk aan, van en met mooie bezienswaardige plekken. De kaasstad loopt er van over. Van monumentale panden tot mooie bruggetjes, standbeelden, parken, straten, poortjes, steegjes, grachten en pleinen.

Daarnaast zijn we gezegend met fraaie gebouwen, zaken en gelegenheden: kerken, cultuurhuizen en tempels, cafés, restaurants, winkels, ondernemingen.

Mooie plekjes in Gouda die voor iedereen gelden. Maar er zijn ook mooie plekjes die voor een ieder van ons afzonderlijk bijzonder en/of emotioneel zijn. Een plek waar we iets moois hebben beleefd of waaraan een mooie herinnering kleeft.

Al met al zijn er heel veel mooie plekken in Gouda. Veel te veel om allemaal zelf te ontdekken.

Dat bracht fotograaf en filmer Hermen Buurman op het luminueze idee om er een serie van te maken en de Gouwenaar zelf naar zijn of haar favoriete plekje in Gouda te vragen. En daar uiteraard weer een foto van te maken.

Wat is jouw plek in Gouda?
Laat het ons weten: image@hermenbuurman.nl

Zie ook www.hermenbuurmanfotografie.nl


Foto: Hermen Buurman Fotografie