Gouds Dagblad | Meteorologische zomer 2018 begonnen

Meteorologische zomer 2018 begonnen

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar
De meteorologische zomer van 2018 is vandaag begonnen. Wat staat ons te wachten? De opmaat was al (te) warm. Het komende weekeinde is het weer goed te doen. Zo ook de week erna.

Vrijdagochtend stroomt met een noordwestenwind koelere lucht het Groene Hartgebied in. De maximumtemperatuur ligt in Gouda en omgeving rond 21 graden. Het weerbeeld begint mede door de hoge luchtvochtigheid in combinatie met weinig wind met mist, in de loop van de ochtend overgaand in lage bewolking. In de loop van de middag kan sporadisch de zon even doorbreken in het Groene Hart, maar veel stelt het niet voor. De bewolking blijft dus overheersend. De wind is (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort en waait uit richtingen tussen noord en noordoost.

Zaterdag is het wisselend bewolkt en met 22 graden is het een fractie warmer dan vrijdag. Hiermee is het aanmerkelijk koeler dan vandaag, maar nog altijd een graad of 2 warmer dan het langjarig gemiddelde (1980-2010) voor begin juni. Normaal voor begin juni is circa 20 graden. Het weerbeeld bestaat uit stapelwolken, een enkele lichte regenbui en af en toe zon. De wind is zwak tot matig van kracht (2 tot 3 Beaufort) en waait uit het westen.

Zondag blijft het zo goed als zeker droog en is er meer ruimte voor de zon dan zaterdag. De maximumtemperatuur ligt om en nabij 24 graden in de Goudse regio. De wind waait uit richtingen tussen west en noord en is over het algemeen (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort.

Het vooruitzicht naar begin volgende week ziet er zeer goed uit. Het is overwegend zonnig met een zeer kleine kans op een lokale (onweers-)bui. De wind waait uit het noord-noordoosten en is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort. De maxima liggen zowel op maandag als dinsdag rond 24 graden. In de tweede helft van de volgende week neemt de neerslagkans geleidelijk toe.

Vanaf woensdag tot en met vrijdag zijn er flinke zonnige perioden. De maximumtemperatuur komt met een zomerse 27 graden weer een stuk hoger uit dan de voorgaande dagen.Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad