Gouds Dagblad | Martien Meiland met Cash or Trash in Boreft

Martien Meiland met Cash or Trash in Boreft

mainImage

Heb jij nog een mooi erfstuk, unieke verzameling of bijzonder object die je wilt laten taxeren en verkopen? Geef je dan nu op via cot@wbitvp.tv en wie weet sta jij binnenkort oog in oog met vijf handelaren en ga je met een lekker geldbedrag naar huis! Dat is de gedachten achter Cash or Trash, het nieuwe programma op SBS 6. Een programma gepresenteerd door Martien Meiland (je weet wel van: Chateau Meiland, wat goooooeeeeed!) vanuit Fort Wierickerschans in Bodegraven.

Het programma Cash or Trash op SBS 6 wordt een kopie van Van onschatbare waarde op NPO 1. Alleen dan met Martien Meiland in plaats van Dionne Stax en een snufje Tussen kunst en kitsch. Cash or trash wordt als volgt beschreven door Talpa: 'Martien Meiland ontvangt mensen vanuit het hele land. Allemaal willen ze hun bijzondere objecten verkopen; van oude speelgoedautootjes afkomstig van zolder tot een waardevol erfstuk of zelfs een unieke verzameling.

Pittige onderhandeling
De verkopers krijgen een deskundige taxatie en met die kennis op zak komen ze oog in oog te staan met vijf doorgewinterde handelaren. Weten ze hun item in de smaak te laten vallen? Dan volgt een pittige onderhandeling en misschien zelfs wel een hele goede deal!' Klinkt bekend toch? Alleen zullen de aanbieders van spullen in Cash or trash waarschijnlijk iets minder rijk zijn dan over het algemeen bij Van onschatbare waarde het geval is. 

Nee heb je
Martien Meiland zegt er dit over tegen Televizier: „Er zijn zeker overeenkomsten, maar het grote verschil is de waardebepaling vooraf. Bij Tussen kunst en kitsch weet je nooit of mensen ook daadwerkelijk dat geschatte bedrag krijgen. Bij ons gaan de verkopers altijd naar de handelaren, ook als de waarde laag is. Het is dan juist interessant of zij hun huiswerk gedaan hebben of dat ze boven de waarde gaan zitten. Nee heb je, ja kun je krijgen.”

Twee druppels water
Op zich is het niet zo erg dat de twee programma's als twee druppels water op elkaar lijken, als ze maar leuk zijn. Van onschatbare waarde is razend populair en dankzij Martien Meiland zal dat vast en zeker ook het geval worden met Cash or Trash. 

Het resultaat zien we vanaf woensdag 23 oktober, wekelijks om 21u30 bij SBS6.