Malteser kunstenaar schildert Gouda als symfonie

18 May 2020, 12:48 uur
Algemeen
mainImage
Marc van Barneveld

Caroline Navarro, internationaal bekend kunstschilder afkomstig uit Malta, is op bezoek in Gouda en is gefascineerd door deze schilderachtige, historische stad.

Ze voelt zich geïnspireerd door Gouda en schildert wat ze ziet 'au plein dair'. Door haar enthousiaste en open karakter ontmoet ze veel lokale bewoners die nieuwsgierig zijn naar wat ze zo leuk vindt aan Gouda.

Ze werkt in acryl in een kleurrijk stijl en wat ze ziet legt ze met gevoel vast op het doek. 'Haar stijl kan worden gezien als lyrisch waarbij elke penseelstreek is als een soort symfonie.' Deze uitspraak
werd gedaan door haar professor toen ze kunst studeerde aan de universiteit in Sydney.

Haar werken zijn als de kunstenaar zelf: bruisend, energiek, vrolijk, vol levendige kleuren en tonen haar liefde voor het leven!

In het werk van Caroline zie je terug dat ze geïnspireerd is door verschillende Nederlandse schilders die ze bewondert waaronder Van Gogh en andere expressionisten, zoals Schiele, Munch, Kirchner en Dufy. Ze kan het beste worden omschreven als een neo-expressionistische kunstenaar.

Expositie bij Galerie–Edelsmederij Jackie's
De afgelopen tijd heb je Caroline aan het werk kunnen zien in de binnenstad van Gouda en op andere mooie plekjes in Nederland wat een aantal bijzondere werken heeft opgeleverd. Dit alles in aanloop naar haar expositie bij Galerie–Edelsmederij Jackie's aan Lange Groenendaal 72. Het duurt nog even maar vanaf december zijn haar werken te bezichtigen. Onder meer tijdens Gouda bij Kaarslicht, als dit evenement plaats kan vinden in verband met Covid-19. "Het is een mooie combinatie, de handgemaakte sieraden van Jackie en mijn kleurrijke schilderijen", aldus Caroline.

Caroline exposeert haar werken internationaal. Zo waren de schilderijen onder meer te zien in New York VS, Parijs Montmartre en St Tropez Frankrijk, Sevilla Spanje, Australië en Londen. Ze nam deel aan Art Auctions voor Ansbacher Private Bank London & the Malta Presidency, Symposiums in Italië. Ze maakte verschillende muurschilderingen in Palma de Mallorca en Sydney als onderdeel van de Olympische Spelen van 2000. Caroline heeft onder meer de trofeeën voor de Rolex Middle Sea Yacht Race van 2005 en 2006 geschilderd.

Het werk van Caroline is permanent te zien in het Contemporary Art Museum in Pescara Italië en maakt deel uit van verschillende privécollecties in Australië, Praag en de Verenigde Staten.

Bezoek voor meer informatie http://www.carolinenavarro.com/