Kun/wil jij een Week zonder Vlees?

9 March 2020, 19:15 uur
Algemeen
mainImage

Nationale Week Zonder Vlees roept heel Nederland op om van 9 tot en met 15 maart een week geen vlees (en vis) te eten.

Volwassenen zouden daarmee in één week 130 liter water, 76 kilometer autorijden aan CO2 uitstoot en 770 gram dierenvlees besparen.

Wie mee wil doen, kan zich aanmelden op weekzondervlees.nl

De Hippe Vegetariër
Nationale Week Zonder Vlees is een initiatief van Isabel Boerdam, oprichter van De Hippe Vegetariër.

De landelijke campagne wordt breed gedragen door diverse partners uit de voedselindustrie. Samen vinden zij dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is. Daarom willen de initiatiefnemers een flexitarisch eetpatroon promoten, waarbij vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische gerechten.

"Proberen en proeven is geloven, want vegetarisch eten is niet saai, smakeloos of ingewikkeld. Het is een kleine moeite met een onvoorstelbaar positieve impact op mens, dier en milieu. Samen maken we met elke week een dagje zonder vlees het verschil voor de toekomst van onze planeet", aldus Boerdam.

De Nationale Week Zonder Vlees is een terugkerend initiatief en vindt jaarlijks in maart plaats. Boerdam: "Door de krachten optimaal te blijven bundelen, denken wij het meest invloedrijke initiatief voor minder vlees te kunnen worden van Nederland. In 2030 eet Nederland méér plantaardig en minder dierlijk. Een dagje zonder vlees wordt de nieuwe standaard!"