Gouds Dagblad | Kaarsjesavond 2020 niet in bestaande vorm

Kaarsjesavond 2020 niet in bestaande vorm

mainImage

Gouda bij Kaarslicht 2020 zal niet - als van ouds - in de vorm van een massa-evenement kunnen plaatsvinden. Zowel bij de Boomceremonie als bij de vele optredens in de accommodaties zou het publiek en de organisatie teveel beperkingen ondervinden. Zo heeft een woordvoerder van Gouda's grootste evenement maandag bekend gemaakt.

"We voorzien dat het organiseren van de optredens, met name de samenzang niet of met grote moeite mogelijk te realiseren zijn. De vorm die het zou krijgen, zou het specifieke karakter van Gouda bij Kaarslicht niet recht doen. Gouda bij Kaarslicht is een feest met gezellige drukte, hoppende bezoekers en vooral samen plezier hebben van de optredens. De laatste jaren heb is ook meer de nadruk gelegd in de programmering op koren en samenzang...", aldus de zegsman.

"We bezinnen ons nu op wat wèl mogelijk zal zijn, maar gaan er nu van uit dat er in principe geen publieksoptredens zullen zijn in het kader van Gouda bij Kaarslicht op 11 december 2020. We zijn in gesprek met de burgemeester Pieter Verhoeve en andere partijen. We gaan er van uit dat de (verlichte) boom wel geplaatst zal worden", denkt de woordvoerder.

"Voor organisaties en artiesten geldt dat de principe-afspraken voor 2020 dus niet doorgaan, maar we hopen dat in 2021 een prachtig publieksfeest wel mogelijk zal zijn..."