Gouds Dagblad | Interieurtrends die niet mogen ontbreken

Interieurtrends die niet mogen ontbreken

mainImage

2019 is inmiddels bijna op de helft. We maken de balans in de interieurwereld op en zetten de trends die we nadrukkelijk terugzagen het afgelopen half jaar op een rijtje.

Dé kleur van 2019

Het verfmerk Flexa verkiest ieder jaar een kleur tot ‘kleur van het jaar’. Dit jaar is dit ‘Spiced honey’, een kleurencombinatie van amber en zachte honing. Interieurontwerpers speelden hier massaal op in en lieten de kleur nadrukkelijk terugkomen. Spiced Honey is een super toffe kleur die jouw interieur een enorme boost zal geven.

Natuurlijke materialen

Back to basic staat centraal bij deze trend. Geen bewerkte houtsoorten meer. Het draait om het gebruik van pure materialen. Het gebruik van wittinten en natuurlijke houtsoorten draagt bij aan een Scandinavisch interieur. Combineer natuurlijke materialen met planten en bloemen om een oase van rust te creëren.

Muurbekleding

Je leest het goed: niet alleen raambekleding maar muurbekleding. Muurbekleding is eigenlijk een groot schilderij of kleed wat je hele muurt bedekt. Verban de effen kleuren op je muur en ga los met verschillende patronen en kleuren. In 2019 kan je muur de aandachttrekker van je interieur zijn! Combineer je muurbekleding met je Scandinavische interieur en laat hout/groentinten terugkomen!

Zachte stoffen

De veloursstof, een andere benaming voor fluweel of velvet, is al een aantal jaren massaal in opkomst. Ook in 2019 zien we de stof op veel verschillende manieren terugkomen. Een velours gordijn, bank, stoel of poef, niets is meer te gek! De veloursstof is niet alleen super stijlvol, ook is omsingeld worden door de zachte stof enorm comfortabel.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is enorm in opkomst en neemt een steeds prominentere plek in ons leven in. Ook de interieurwereld draagt hieraan bij. Eerder schreven we al dat het toevoegen van natuurlijke materialen bijdraagt aan de duurzaamheid. Door allerlei technologische snufjes in je interieur op te nemen draag jij ook bij aan de duurzaamheid van je woning. Begin bij de basis en zorg ten eerste dat je woning goed geïsoleerd is. Neem vervolgens een kijkje op de website van Nest, dit is een van de belangrijkste producenten van technologische snufjes voor in huis. Met bijvoorbeeld een slimme thermostaat regel jij de verwarming vanaf je smartphone of kun je hem volledig automatisch laten werken. Wees creatief en kies wat bij jouw woning en levensstijl past.

Laat de interieurtrends van 2019 niet aan je voorbij gaan!