Gouds Dagblad | Iets koeler

Iets koeler

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar
Dinsdag is het enkele graden koeler dan gisteren met 25, maximaal 26 graden in de Goudse regio. Er is een mix van uitgestrekte  wolkenvelden en zonnige momenten. Opnieuw kan lokaal een bui tot ontwikkeling komen. In de eerste ochtenduren is er sprake van windstilte. Na verloop van tijd begint de wind uit het noordwesten te waaien en wordt zwak, windkracht 2 Beaufort.

Vanaf woensdag neemt de kans op buien snel af en blijft het overwegend droog. De maximumtemperaturen liggen rond 27 graden op woensdag, 29 graden op donderdag en vrijdag is het tropisch met 30 of 31 graden in het Groene Hartgebied. Woensdag wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Donderdag en vrijdag is het zonovergoten door de opbouw van een hogedrukgebied boven de Britse eilanden. In de nachten is er over het algemeen sprake van windstilte. Overdag waait er hooguit een zwakke wind uit noordelijke richtingen.

Het eerste weekend van augustus wordt volgens de laatste berekeningen zeer warm met middagtemperaturen rond 27 of 28 graden Celsius. De zon schijnt ook in het aankomend weekend uitbundig, maar in de loop van beide middagen kan er soms ook een klein stapelwolkje (Cumulus Humilis) in het luchtruim te zien zijn. De naar noordoost gedraaide wind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.

Ook volgende week maandag is het zonnig. Met een zwakke tot matige noordoostenwind (2 tot 3 Beaufort) wordt zeer warme lucht naar het Groene Hartgebied getransporteerd en loopt de middagtemperatuur op naar 28, plaatselijk 29 graden Celsius.

Volgende week dinsdag draait de wind waarschijnlijk naar zuidoostelijke richtingen. De (zeer) zwakke zuidoostelijke wind (1 tot 2 Beaufort) voert continentale tropische lucht aan, waardoor de temperatuur in dinsdagmiddag in Gouda kan oplopen naar 34 of 35 graden. Het weerbeeld bestaat aanvankelijk alleen maar uit zon, door de hitte worden later op de dag steeds forsere stapelwolken gevormd. Een enkele stapelwolk kan uitgroeien tot het buienstadium (Cumulomimbus (CB) of Towering Cumulus (TCU)), ook onweer behoort tot de mogelijkheden.Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad