Gouds Dagblad | Hugo de Jonge ergert zich aan columniste Zwagerman
mainImage

Hugo de Jonge ergert zich aan columniste Zwagerman

Inzet rechts: Minister De Jonge (boven) en columniste Zwagerman (onder)
18 april 2020, 23:31 uur
Algemeen

Minister De Jonge van Volksgezondheid is niet te spreken over de manier waarop opiniemakers als Marianne Zwagerman het hebben over het coronavirus en de slachtoffers die het maakt. "Ik vind dat echt verschrikkelijk om op die manier over de ernst van dit virus te spreken", laat de minister aan Hart van Nederland weten.

"Als je ziet hoe het virus in de verpleeghuizen heeft huisgehouden, al 900 locaties ruim. Soms gepaard met heel veel overlijdens. Als je niet begrijpt wat de ernst daarvan is, en dat we nog lang niet kunnen nadenken over het zomaar weer eventjes open gaan van het loket", vervolgt De Jonge. "Of het aangaan van de economie, dat we echt alles te doen hebben zodat de zorg het aankan en we de kwetsbaren kunnen beschermen. Je snapt dan niet de ernst van dit virus, de overbelasting van de zorg en het beschermen van kwetsbare mensen."

Onlangs vroeg de omstreden BNR-columnist Marianne Zwagerman zich op Twitter en in haar column af of de lockdown-maatregelen in Nederland niet te overtrokken waren. Ze vindt dat jongere mensen - die niet direct in de risicogroep vallen van het coronavirus - te veel moeten ‘opofferen’ om oudere mensen te beschermen.

Niveauloos

Marianne Zwagerman profileerde zichzelf al eens eerder in een tv-programma door Johan Derksen ''een vieze man'' te vinden, ''die ruikt naar een stacaravan in Grolloo waar een vrouw al vier weken dood ligt.'' Het kwam haar in die uitzending op een schrobbering te staan van Frits Barend, die haar niveauloos noemde.