Heler en stelers aangehouden

31 March 2018, 09:40 uur
Algemeen
mainImage
Digitaal Dagblad
Heler en stelers aangehouden

Het Basta rechercheteam heeft na onderzoek twee verdachten van een woninginbraak aangehouden. De woninginbraak was gepleegd op 28 februari 2018 op de Raaigras in Gouda. De verdachten van 18 en 21 jaar zijn vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris en voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Uit het onderzoek naar de woninginbrekers kwam ook de heler van de gestolen goederen in beeld. De woning van de heler bleek een ware verzamelplaats van gestolen goederen, zoals gereedschap en electronica.

Kennelijk wisten veel Goudse boeven hem te vinden, want in de woning van de 33 jarige Gouwenaar zijn tot nu toe goederen terug gevonden van vijf woninginbraken, twee auto-inbraken en een bedrijfsinbraak. De eigenaren zijn inmiddels in kennis gesteld.

Zonder heler, geen steler en ook deze meneer mag zich uiteraard binnenkort verantwoorden voor de rechter. Het onderzoek naar de aangetroffen goederen gaat dit paasweekend op het bureau gewoon door.

In de woning van de heler vonden de rechercheurs nog een kussensloop wat niet paste bij de rest van het linnengoed van de boef. Mogelijk zijn hiermee goederen uit een woning weggenomen.

Herken je het onderstaand kussensloop, neem dan contact met ons op via 0900-8844.