Gouds Dagblad | Hefbrug Boskoop gestremd tot nader order

Hefbrug Boskoop gestremd tot nader order

mainImage
De provincie doet ook onderzoek naar de hefbrug van Waddinxveen.

De hefbrug van Boskoop is defect en gestremd tot nader order. De hefbrug is per direct afgesloten voor al het verkeer en voor de scheepvaart is de brug gesloten. Dat meldt de provincie Zuid-Holland donderdagavond. De brug is volgens de provincie onveilig. Op de N207 stond donderdagavond een flinke file voor de brug in Waddinxveen, dat is een van de alternatieven voor Boskoop.
 
"Er is geconstateerd dat de hefbrug Boskoop zonder het nemen van maatregelen op dit moment constructief onveilig is. We hebben daarom direct actie ondernomen. Zo is de brug afgesloten voor automobilisten, fietsers en voetgangers en is de vaarweg gestremd", zo laat de provincie donderdagavond weten.
 
"We kunnen nu nog niet zeggen hoe lang dat gaat duren, we zijn in overleg met de onderhoudsaannemer hoe we de noodzakelijke maatregelen zo snel mogelijk kunnen nemen", aldus de provincie.

Pendelbussen en een pontje
De brug in Boskoop is een belangrijke doorgangsweg in het dorp. Het is de enige plek waar Boskopers De Gouwe kunnen oversteken. Donderdagavond zijn twee pendelbussen gaan rijden die voetgangers naar de andere kant van het water brengen. Er gaat ook een pontje varen. De verwachting van het crisisteam van de provincie ter plaatse is dat dit bootje ook donderdagavond nog in de vaart komt. Er wordt gezocht naar een goede plek om aan te leggen.

Daarnaast is de provincie ook een onderzoek gestart naar twee soortgelijke bruggen in de provincie – Waddinxveen en Gouwesluis. "Er zijn geen aanwijzingen dat deze bruggen op dit moment niet veilig zijn. In overleg met de politie zetten we verkeersmaatregelen in. De gemeente Alphen aan den Rijn is inmiddels op de hoogte van deze situatie en we blijven hierover met de gemeente in overleg.'