Gouds Dagblad | Grote opkomst eerste info-avond glasvezel

Grote opkomst eerste info-avond glasvezel

mainImage
Grote opkomst bij kick-off Gavoorglasvezel voor Plaswijck / Bloemendaal.

Stoeltjes bijzetten, extra koffiezetten en een bomvolle zaal. Afgelopen woensdag liep het storm in sportcentrum De Mammoet bij de eerste informatieavond over glasvezel. De organisatie Gavoorglasvezel.nl spreekt met een opkomst van zo'n 250 Gouwenaars bij de kick-off van een overweldigende start van de campagne. Het bedrijf maakte onlangs bekend om ruim 7.500 adressen in de wijken Plaswijck en Bloemendaal te voorzien van een spiksplinternieuw glasvezelnetwerk.

Alle bewoners waarvan het adres wordt aangesloten op glasvezel hebben een uitnodiging ontvangen per post. Zij konden kiezen uit een van de twee informatiesessies. Ruim voor aanvang van de eerste werd duidelijk dat de scheidingswand in de zaal open moest om de volledige zaalgrootte te benutten. De organisatie moest snel ruimte creëren om de grote opkomst het hoofd te bieden.

Groot team beschikbaar om alle vragen te beantwoorden
Martine Husmann, projectleider van Gavoorglasvezel.nl: “De eerste avond laat zien dat er grote interesse is onder de bewoners van de wijken Plaswijck en Bloemendaal. Er worden allerlei vragen gesteld, variërend van type TV-zenders tot vragen over de planning. Daarom vinden wij deze avonden ook zo ontzettend belangrijk. We hebben een groot team paraat staan, zodat we echt iedereen persoonlijk te woord kunnen staan.”

Voor én na de informatiesessie konden mensen terecht in een zaal met een informatiemarkt. Bij de verschillende kraampjes beantwoordden medewerkers van de serviceproviders allerlei vragen over telefonie-, televisie en internetdiensten. Nog voor de eerste informatiesessie stond de zaal propvol. De organisatie heeft aangegeven dat ook tijdens de resterende drie informatieavonden bewoners hier terecht kunnen voor vragen aan de serviceproviders DELTA, Caiway, Online en Kliksafe.

Praktische gegevens informatieavonden
Waar: Sportcentrum de Mammoet (Calslaan 101 in Gouda).
Wanneer: 14, 18 en 19 maart.
Hoe laat:  19u00 en om 20u00 (twee sessies per avond)

Op de website gavoorglasvezel.nl kunnen bewoners en bedrijven aan de hand van een gebiedskaart controleren of een adres op het glasvezelnetwerk wordt aangesloten. Bewoners en bedrijven kunnen zich direct inschrijven voor een glasvezelabonnement bij de serviceproviders DELTA, Caiway, Online en Kliksafe. Voor het hele campagnegebied geldt tot 6 mei een actieaanbod van 9,95 euro per maand.

Over Gavoorglasvezel.nl
De campagne Gavoorglasvezel.nl is onderdeel van het Nederlandse telecombedrijf DELTA Fiber Nederland. Het bedrijf heeft netwerken door heel Nederland en legt voortdurend nieuwe netwerken aan, voornamelijk in randstedelijke gebieden en buitengebieden. Al meer dan 600.000 woningen en bedrijven verspreid over heel Nederland hebben via DELTA Fiber Nederland toegang tot snel en betrouwbaar internet. Bij het bedrijf werken ongeveer 750 mensen.


Foto: Gavoorglasvezel, Bart Bakker