Gouds Dagblad | Grijze dag

Grijze dag

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Maandag start de dag grijs en is er in de ochtend kans op regen. In de ochtend trekt er een regengebied over het land vanuit het zuidwesten. Maandagmiddag is het op de meeste plekken droog. Het wordt opnieuw iets warmer. Met temperaturen tussen de 4 en 7 graden is het iets te zacht voor de tijd van het jaar. Er waait een zwakke tot matige zuidenwind, die in het westen van het land kan draaien en tijdelijk veranderen in westenwind. De nacht naar dinsdag verloopt warm met minima tussen de 2 graden in het noordoosten en 5 graden in het zuidwesten. Dinsdag overdag is het overal droog, maar wel overwegend bewolkt. De temperaturen blijven op hetzelfde niveau als maandag. Woensdag is het wisselvalliger en valt er vooral in oosten in de ochtend nog wat regen. In de middag is het op een enkele bui na nagenoeg droog in het land. Het wordt weer iets zachter dan normaal met temperaturen tussen de 7 en 9 graden.
Maandag is er vooral in de ochtend veel bewolking, waaruit periodiek lichte (mot)regen valt. In de loop van de middag gaat de zon steeds vaker doorbreken. Wel blijft de kans op een plaatselijke lichte regenbui bestaan en het wordt maximaal 7 graden Celsius in Gouda en de omliggende dorpen. De overwegend matig wind (3 Beaufort) ruimt in de loop van de dag van zuidelijke richtingen naar westelijke richtingen.

Dinsdag, woensdag en donderdag is het licht wisselvallig en blijven wolken dominant in het regionale weerbeeld. De minima liggen in de nachtelijke uren rond 4 graden Celsius. De middagtemperatuur ligt dagelijks rond 7 graden Celsius en daarmee is het een graad of 3 warmer dan normaal voor de tijd van het jaar.

In de aanloop naar Kerst blijft wordt het wisselvalliger en komt de maximumtemperatuur vanaf zaterdag 22 december hoogstwaarschijnlijk weer in de dubbele cijfers uit. De laatste computerberekeningen geven aan dat er op zondag 23 december en maandag 24 december tamelijk veel regen gaat vallen. De overwegend matige wind (3 Beaufort) waait uit richtingen tussen zuid en zuidwest en neemt de dag voor Kerst toe naar vrij krachtig, windkracht 5 Beaufort met windvlagen/windstoten tot 75 km./uur. De maximumtemperaturen liggen dan rond een uitzonderlijk zachte 13 graden Celsius, dit is 8 graden boven de normale waarde.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-goudaFoto: Digitaal Dagblad