Gouds Dagblad | Gouwenaars willen wereldrecord bijbel lezen

Gouwenaars willen wereldrecord bijbel lezen

mainImage
Initiatiefnemers van 'Beetje hemel in de kerk': vlnr. Stefan Kortleven, Arjan van Erk en Arjan van Essen.

Een groep Gouwenaars gaat de laatste week van september een poging doen om het wereldrecord bijbel lezen te verbreken. "Dit doen we vijf dagen en nachten aan één stuk. We streven naar 120 uur voorlezen in de prachtige Gouwekerk in Gouda die we voor dit doel tot onze beschikking hebben", aldus Arjan van Essen. Van Essen is met Arjan en Erk en Stefan Kortleven de initiatiefnemers voor deze recordpoging.

De recordpoging sluiten de initiatiefnemers af met een weekend 'Beetje hemel in de kerk', dat voor de rest ook in het teken staat van verbinding en liefde. "We brengen de theatervoorstelling Kop of Munt en een kindertheatervoorstelling over 'Pannenkoeken uit Syrië'. Daarnaast maakt een clownsgroep uit Gouda de verbinding tussen de verhalen uit de Bijbel en ons leven nu. Alles omlijst met muziek, dans en kunst", zo vertelt Van Essen.

"Op dit moment zijn we met een groep mooie mensen bezig om alles vaste vorm te geven. Binnenkort start de inschrijving waar mensen zich kunnen opgeven om een kwartier voor te lezen. We houden jullie op de hoogte", zo besluit Van Essen.