Gouds Dagblad | Goudse Kaasmarkt decor The Bachelorette

Goudse Kaasmarkt decor The Bachelorette

De kaasmarkt van afgelopen donderdag 18 april duurde eenmalig tot 15u00. Dat gebeurde omdat een Amerikaanse filmploeg tussen 14 en 15u00 opnames wilde maken voor een populair televisieprogramma.

Zowel het camerateam als de gemeente Gouda wilde niet vertellen om welk programma het precies ging. Alleen werd gemeld dat het ging om een romantisch zogenoemd reality-programma dat in de VS gewoonlijk wordt bekeken door tien miljoen mensen. Ons nieuwsplatform wilde ook de geheimhouding niet schenden, maar Amerikaanse toeristen die de cameraploeg en deelnemers bezig zagen, zeiden direct te weten om welk programma het ging. We mogen het nu verklappen: de filmopnames draaiden rond de populaire Amerikaanse serie The Bachelorette.

In de ABC-serie The Bachelorette gaat vrijgezel Hannah Brown op zoek naar de liefde. In de trailer van het nieuwe seizoen van Bachelorette is te zien dat het er heftig aan toe gaat als de mannen strijden om het hart van de vrijgezelle Hannah. Zie hierboven.

Wat deden ze in Gouda?
Rond 14u30 op donderdag 18 april kwam een indrukkende cameraploeg de kaasmarkt op lopen voorafgegaan door drie mannelijke en één vrouwelijke deelnemer aan het programma. De vrouw deed met één van de boeren het beroemde handjeklap waarbij uiteindelijk samen tot een prijs per kilo kaas werd gekomen.

In De Waag wogen de drie mannelijke deelnemers onder het toeziend oog van de Waagmeester de kazen die gezamenlijk 124 kilo bleken te wegen. Na afloop ging het deelnemers-team met één kaas van ongeveer tien kilo naar huis.

Druk bezocht
De kaas- en ambachtenmarkt van die donderdag werd zeer druk bezocht. Van bezoekers werd vernomen dat rond 10u00 het parkeerterrein Klein Amerika helemaal vol stond. Iemand was speciaal het aantal campers op Klein Amerika gaan tellen. Hij meldde dat hij er 80 had geteld.

Rond 10u30 stond er vanaf de McDonald’s bij het Hamstergat al een file van auto’s met bezoekers die de binnenstad in wilden. Diverse medewerkers aan de kaasmarkt vertelden dat ze het in al die jaren nog nooit zo vroeg in het seizoen zo druk hadden gezien.