Gouds Dagblad | Gouda747 opmaat naar Gouda750

Gouda747 opmaat naar Gouda750

mainImage

Gouda viert vandaag, 19 juli, haar verjaardag. Gouda is al 747 jaar stad. De stad kreeg 747 jaar geleden stadsrechten van Graaf Floris de vijfde.

Vanaf juli 2021 vieren we onze verjaardag uitgebreid in het 750ste levensjaar van onze stad. Hét moment om terug te kijken en vooruit te blikken.

Om de verjaardag te vieren reed er vrijdag een Gouda750-tankwagen van de Goudse firma Stubbe de Markt op. Deze speciale tankwagen werd onthaald door onder andere de leden van de Stuurgroep (met burgemeester Mirjam Salet) en het programmateam Gouda750, het kindercollege en andere genodigden.

De tankwagens van Stubbe Logistiek met reclame voor de stad zijn geen onbekende verschijning in het land. De Gouda750-wagen gaat vanaf 19 juli rijden door Nederland om te laten zien dat Gouda een mooi feest in het vooruitzicht heeft en dat graag wil vieren met iedereen die zich verbonden voelt met onze stad.

Geef Gouda door!
Gouda750 inspireert inwoners, bedrijven en instellingen om de stad mooier en leuker te maken. In eerste instantie voor de Gouwenaar en daarnaast voor iedereen die de Gouwe door de aderen voelt vloeien en de bezoeker die Gouda voor het eerst ontdekt. Iedereen heeft tenslotte een plek op de tijdlijn van verleden naar toekomst, het thema voor de festiviteiten is dan ook Geef Gouda door!

Om het feestjaar mogelijk te maken is de stichting ‘Fonds Geef Gouda door!’ in oprichting. Het fonds gaat zich bezighouden met de inkomsten en uitgaven rondom Gouda750.

Het college van de gemeente Gouda heeft al bekend gemaakt dat elke euro die er binnenkomt, door Gouda verdubbeld gaat worden. Dit tot een maximum van 750.000 euro.

In het najaar worden spelregels en criteria bekend gemaakt en vanaf januari 2020 kunnen aanvragen worden ingediend.

Kijk voor meer informatie op www.gouda750.nl

 

 

 


Foto: Gemeente Gouda