Gouds Dagblad | Gouda is op zoek naar een centrummanager

Gouda is op zoek naar een centrummanager

mainImage

De Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gouda (SOG) en de gemeente Gouda zijn op zoek naar een nieuwe centrummanager voor de binnenstad van Gouda. Interesse? Zie hieronder de vacature.

Eerste
Ronald van Rossum stopte vorig jaar augustus als centrummanager van Gouda. Na zes jaar deze taak te hebben vervuld, begon Van Rossum na de zomer aan een nieuwe uitdaging en een nieuw Gouds avontuur. Hij gaat samen met Marien Brand de 750ste-verjaardag van Gouda (dat in 2022 wordt gevierd) voorbereiden en dat kan niet in combinatie met de functie van centrummanager.

Van Rossum was en is de eerste centrummanager van Gouda. Het was een pioniersrol, die hij goed heeft opgepakt en ingevuld. Daarbij werd een aantal prioriteiten gesteld. Dat zijn bestrijding en aanpak van de leegstand, ondersteuning bieden bij evenementen, problemen oplossen die spelen voor ondernemers in de stad, parkeren, social media en kijken naar mogelijkheden van digitalisering/het nieuwe winkelen. Veel van dit werk deed Van Rossum samen met mensen uit de Samenwerkende Ondernemersvereniging Gouda, de gemeente en team Economische Zaken Gouda. Hij noemde zichzelf een oliemannetje, een verbinder. Tussen de gemeente en de ondernemers, organisaties, enzovoorts. Met hulp van Van Rossum als centrummanager haalde Gouda vele aansprekende titels binnen: Beste Binnenstad, Beste Warenmarkt en nu Evenementenstad van het Jaar, als kers op de taart.

Vacature centrummanager
De SOG en de gemeente Gouda zijn derhalve nu op zoek naar een gedreven centrummanager voor de binnenstad van Gouda. Als centrummanager werk je primair voor de ondernemers in de binnenstad van Gouda. Je werkt binnen een krachtenveld van gemeente, winkeliersverenigingen, culturele instellingen, evenementenorganisaties, Brede school, coördinator stadsmarketing, horeca ondernemers en de VVV. En je werkt nauw samen met de coördinator binnenstad van de gemeente Gouda en de Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gouda (SOG).

Doelstelling
Het doel is om een bruisende, levendige en ondernemende binnenstad met alle partners te creëren. Het centrummanagement draagt hierin bij door het versterken van de lokale en regionale aantrekkingskracht en daarmee het economisch functioneren van het centrum. Ook levert de centrummanager een bijdrage aan het versterken van het individuele ondernemerschap van binnenstadondernemers.

Vaardigheden en profiel
De centrummanager is een netwerker, een bruggenbouwer en een initiator van nieuwe ideeën en plannen. Je bent sterk in de sociale omgang maar kan ook een plan op papier zetten. Je spreekt de taal van de ondernemer, maar verstaat ook de taal van de overheid. Je kunt anderen enthousiasmeren en overtuigen, bent vasthoudend, doelgericht en slagvaardig. Je kunt goed omgaan met conflicten en belangentegenstellingen. Daarnaast heeft de centrummanager duidelijke vaardigheden voor communicatieve activiteiten zoals het verspreiden van (digitale) nieuwsbrieven en andere social media. Je opleidingsniveau is minimaal MBO4+.

En verder
Het betreft een functie van 20 uur per week. Een flexibele houding ten aanzien van werken buiten reguliere kantoortijden is gewenst. Je wordt ingehuurd voor een periode van een jaar met mogelijkheid tot verlenging. Beoogde start van de opdracht is dit voorjaar voorzien. De centrummanager heeft geen zakelijke belangen in Gouda en omgeving of bij de betrokken partijen.

De sluitingstermijn voor aanmeldingen op deze opdracht is 29 februari 2020. Je motivatie, CV en aanbieding kun je opsturen naar de SOG via info@ondernemersgouda.nl. Vragen en verzoeken om meer informatie kun je tevens aan dit adres richten.


Foto: Gemeente Gouda