Gouds Dagblad | Goed Gouds nieuws voor Tesla-rijders

Goed Gouds nieuws voor Tesla-rijders

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Goed nieuws voor de Goudse Tesla-rijders en die uit de directe omgeving of die op doorreis zijn. Tesla opent eind januari 2019 een nieuwe Superchargerlocatie met twaalf nieuwe oplaadpunten aan de Harderwijkweg in Gouda, nabij de restaurants KFC Gouda en De Beren. De voorbereidende werkzaamheden zijn volop aan de gang (zie frontfoto).

Met een Supercharger is het opladen van de elektrische Model S, Model X en toekomstige Model 3 een kwestie van minuten in plaats van uren. ,,Stop bij 's werelds snelste oplaadnetwerk en laad jouw auto op, terwijl je een hapje eet..., zo nodigt woordvoerder van Tesla al haar rijders uit.

Speciale actie
KFC Gouda haakt daar gretig op in met een speciale actie. ,,Tussen het gratis laden door kunnen Tesla-rijders bij KFC Gouda genieten van een drankje en een snack-box met friet en kip voor slechts 3,50 euro. Dubbel zoveel voordeel dus in Gouda voor de Tesla-rijders...", vertelt Dennis Boom van KFC Gouda.
In december 2013 opende Tesla in Oosterhout en Zevenaar de eerste twee Superchargerlocaties in Nederland. Inmiddels zijn er vijftien in Nederland. In Gouda komt de zestiende laadlocatie. De Superchargerlocatie in Breukelen is met 28 oplaadpunten de grootste in Nederland.

Meer dan 400 locaties in Europa
Deze locaties zijn een van de meer dan 400 locaties in Europa waar Tesla-eigenaren hun auto kunnen laden als ze een langere trip maken. Zowel de Model S, een elektrische sedan, als de Model X, een SUV, hebben een realistisch bereik van 417 tot 632 km (volgens NEDC). De gemiddelde laadtijd voor Tesla’s op lange afstanden in Europa bedraagt ​​slechts 30 minuten, wat neerkomt op ruim 270 kilometer bereik, dit is meer dan voldoende om een volgende Supercharger in het netwerk te bereiken.In Nederland bevinden zich nabij strategische snelweglocaties Superchargers in Amsterdam, Apeldoorn, Dordrecht, Drachten, Eindhoven, Emmeloord, Hoorn, Horst, Oosterhout, Urmond, Vuren, Zaltbommel, Zevenaar en Zwolle. De Tesla Superchargers zijn te vinden op plaatsen waar ook andere voorzieningen zijn, zoals restaurants, winkelcentra en WiFi hotspots.

Het netwerk van Superchargers in Europa breidt gestaag uit en maakt het mogelijk om moeiteloos vanuit Noord naar Zuid-Europa te rijden. Superchargers worden op het 17-inch touchscreen van de Tesla Model S en Model X automatisch weergegeven na het invoeren van de eindbestemming. Hetzelfde geldt voor de meer dan 3.600 Destination Charging locaties in Europa. Deze opladers bevinden zich op plaatsen waar men langer verblijft, zoals hotels en restaurants, maar ook skiresorts en winkelcentra.

Voor meer informatie over elektrische auto’s: www.elektrischeauto.nl

Onderstaand filmpje willen we je zeker niet onthouden...
Foto: Digitaal Dagblad