Gouds Dagblad | GHZ opent Nood SEH voor Corona patiënten
mainImage

GHZ opent Nood SEH voor Corona patiënten

28 maart 2020, 08:39 uur
Algemeen

Het Groene Hart Ziekenhuis opent vanaf vandaag, zaterdag 28 maart, een speciale Nood SEH (SpoedEisende Hulp) voor corona patiënten. Hiermee bereidt het ziekenhuis zich voor op een verdere toename van patiënten die mogelijk besmet zijn met het coronavirus.

De Nood SEH is alleen voor mensen met een verwijzing en bevindt zich in het ziekenhuis, naast de Nood HAP. Dit gedeelte van het ziekenhuis is afgesloten van de rest van het gebouw en bereikbaar via een eigen ingang. Naast de Nood SEH blijft ook de reguliere SEH geopend, bij telefonisch aanmelden of bij binnenkomst wordt bepaald waar de patiënt geholpen wordt. Patiënten worden op de Nood SEH direct in isolatie opgevangen.

Op de SEH kunnen patiënten terecht voor allerhande spoedeisende hulpvragen. "Momenteel zien wij veel patiënten met ernstige luchtwegklachten en een corona (verdenking) op onze SEH. Door het openen van de Nood SEH kunnen we meer patiënten tegelijk helpen. De huisarts of een waarnemend arts van de Huisartsenpost (HAP) stuurt patiënten door naar de SEH. Bij zeer levensbedreigende aandoeningen komt de patiënt met een ambulance", zo verklaart een woordvoerster van het ziekenhuis.